Crna hronika

Ljubomora i osveta

Šta je pozadina paljenja Golfa na Dobrinji?

12/03/2019

Tražeći osobu koja će to uraditi, Naida je preko prijatelja došla i do Srete Paića

Fatalna hostesa Naida Leis-Karić tražila je duže vrijeme osobu koja će zapaliti Golf 7 Mine Hadžijusufović.

Rečeno je ovo jučer na sjednici Općinskog suda Sarajevu, na kojoj je razmatran prijedlog Tužilaštva da se Leis-Karić, kao i njenom momku Murisu Hodžiću te Hasi Mujiću i Amelu Jašareviću, odredi jednomjesečni pritvor.

Leis-Karić na teret se stavlja podstrekivanje, a ostalima paljenje Golfa 7 8. marta na Dobrinji, gdje su oštećena još tri vozila, piše “Dnevni avaz“.

Advokat Izet Baždarević, koji zastupa Leis-Karić, potvrdio je da je Naida prije godinu bila u sukobu sa Minom i da su se djevojke zbog “nekog momka potukle, nakon čega je Mina polila kiselinom Naidino vozilo i razbila stakla”.

Poslije toga, njih dvije nisu se viđale, kazao je advokat, a Mina je prije nekog vremena srela Murisa, nakon čega je u više navrata pokušavala doći do njega.

– Muris Hodžić odbijao se viđati s oštećenom, jer je imao ozbiljnu vezu s Naidom. Vidjet ćete iz poruka nemoralnog sadržaja koje je oštećena slala, da je Naidu vrijeđala i nazivala je kopiletom. Muris nije ništa poduzimao, ali je tačno da je zbog takvog ponašanja rekao Naidi: “Ja ću zapaliti njeno vozilo.” Naida se s njim nije složila i nije mu dala podršku – napomenuo je advokat Baždarević, naglasivši da Naida nije znala ni kad je oštećenoj zapaljeno vozilo.

Iako je odbrana kao motiv ponudila ljubavni trougao, sazanajemo da se Naida Leis-Karić željela osvetiti Mini zbog spomenutog sukoba u ljeto 2018., kada joj je oštetila vozilo. Mina je tada i zaprijetila Naidi da će objaviti njene eksplicitne fotografije. Naida je planirala da joj iz stana ukrade fotografije, ali kako u tome nije uspjela, nekim prijateljima se povjerila da će joj zapaliti Golf.

Tražeći osobu koja će to uraditi, Naida je preko prijatelja došla i do Srete Paića, koji je rekao da paljenje vozila košta 1.000 KM. Dogovor sa Paićem je otpao i Naida mu je poručila da je “Muris Hodžić veći mangup i da će on zapaliti auto”.

Suprotno Hodžiću, koji je negira da je učestvovao u paljenju Golfa, Amel Jašarević u istrazi je priznao da ga je on angažirao, zajedno s Hasom Mujićem. Mujić je imao ulogu vozača, dok su Hodžić i Jašarević otišli na parking sa dvolitarskom bocom punom benzina, koju je, kako tvrdi Jašarević, na vozilo bacio Muris. Za ovaj posao Mujiću je ponuđeno 500 KM, a Jašareviću 300 KM.

Advokat Baždarević zatražio je za Naidu kućni pritvor, u čemu ga je podržala i Leis-Karić, koja je jučer zaplakala u sudnici, zatraživši od Suda da joj omogući da bude sa petogodišnjim djetetom. Pojasnila je da joj je dijete prije četiri dana izašlo iz bolnice nakon operacije na srcu.

Komentari

Autor: Dnevni avaz

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.