Crna hronika

ubistvo na pofalićima

Šta su osumnjičeni za ubistvo Lukača rekli policiji?

24/01/2022

Prema Adilovićevoj priči, Asmir Murtović mu je 20. januara oko 14:30 sati poslao poruku da je imao problem u naselju Nova Otoka

Tužilaštvo Kantona Sarajevo zatražilo je određivanje jednomjesečnog pritvora Asmiru Murtoviću, Vedadu Višnjiću i Seadu Adiloviću, osumnjičenima za ubistvo Kenina Lukača na Pofalićima.

Trojica osumnjičenih policijskim istražiteljima detaljno su opisali šta se dešavalo tog dana kada je ubijen Lukač. Avaza je objavio detalje izjave Seada Adilovića date policajcima nakon što je uhapšen.

Prema Adilovićevoj priči, Asmir Murtović mu je 20. januara oko 14:30 sati poslao poruku da je imao problem u naselju Nova Otoka.

Napisao mu je da mu je Kenin Lukač prijetio pištoljem i tražio da uđe u auto što je on odbio. Rekao mu je da će otići do kuće roditelja u ulicu Ruđera Boškovića, a Sead je kazao da će doći po njega, što je i uradio.

Usput su povezli i Vedada Višnjića. Na Pofalićima se Murtović, prema izjavi Adilovića i Višnjića, zadržao kratko u kući, te izašao i svi su njegovim bijelim Golfom 6, koji je kako je bio parkiran ispred jednog autoservisa nakon ubistva Lukača, krenuli prema raskrsnici u ulici Ruđera Boškovića.

Tada su kako, su naveli, vidjeli Lukača koji je navodno, prema njihovim tvrdnjama, tražio da se zaustave da popriča s Murtovićem. Nakon Murtovića izašla su sva trojica iz vozila, a Lukač je, kako tvrde, uperio pištolj u njih.

Navodno su tražili od njega da spusti pištolj, a on mu je, kako Adilović tvrdi, prišao i rekao “Ko si ti”, a potom im kazao da će ih sve pobiti. U jednom momentu, tvrdi Adilović, Lukač ga je uhvatio za jaknu, privukao mu se i pucao mu u nadlakticu.

Adilović je u izjavi koju je objavio Avaz, priznao da je izvadio svoj pištolj “CZ” kalibra 75,9 milimetara i ispalio više hitaca Lukaču u stomak. Izjavio je da mu je tada pištolj zablokirao.

Vidio je da je i Vedad Višnjić potom pucao u Lukača koji je pao i puzao prema svom pištolju koji mu je ispao. Nakon toga, navodi Adilović, Višnjić je u Lukača ispalio još jedan hitac i Lukač je ostao da leži. Adilović tvrdi da je Asmir sve vrijeme bio pored auta i da nije imao oružje.

Adilović je izjavio da je cijelo vrijeme krvario i kada su došli u određeni objekt, Višnjić i Murtović su mu izvadili metak. Taj metak je sačuvao i predao policiji.

Istraga se nastavlja.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.