Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Stabilnije stanje jednog od učesnika Banjalučkog polumaratona

ukc banja luka klinicki centar banjaluka

Pacijent M. G. (1991), učesnik jučerašnjeg Banjalučkog polumaratona koji je zbog CT-om verifikovanog edema mozga protektivno bio stavljen u stanje indukovane kome i priključen na aparate za mehaničku ventilaciju zbog stabilizacije zdravstvenog stanja, odvojen je od aparata za mehaničku ventilaciju, saopšteno je iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske (UKC RS), javlja Anadolu Agency (AA).

“Sve dalje prognoze u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem još uvijek su preuranjene”, kažu u UKC RS.

Naime, juče prije podne u prijemnu internističku ambulantu UKC RS dovezeni su pacijenti J. Š.(1987), M. G.(1991) i S. J.(1971), a popodne i pacijent I. T.(1983), učesnici polumaratona, koji su hospitalizovani u Klinici za intenzivnu medicinu za nehirurške grane UKC RS zbog simptoma toplotnog udara.

Pacijent J. Š.(1987) zbog CT-om verifikovanog edema mozga protektivno je stavljen u stanje indukovane kome i priključen na aparate za mehaničku ventilaciju, a sve dalje prognoze u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem su preuranjene.

“Trenutno zdravstveno pacijenata S. J.(1971) i I. T.(1983) je stabilno te su zbog daljeg liječenja i praćenja premješteni u Kliniku za unutrašnje bolesti UKC RS”, dodaje se u saopštenju iz UKC RS-a.