Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Starac se potukao s policajkom zbog kokoški

policija rs

Osamdesetogodišnji Ljuban Vujasin iz sela Donja Jutrogošta, kod Kozarske Dubice, tvrdi da mu je napunjenim pištoljem zaprijetila policajka, nakon što je, ni manje ni više – kokoške njenih poznanika istjerao iz svoje bašte!

Iz CJB Prijedor potvrdili su da je Policijskoj stanici Kozarska Dubica ovaj incident prijavljen, te da je riječ o krivičnom djelu ugrožavanje sigurnosti, počinjenom prijetnjom upotrebe oružja, a da se sumnjiči V.T.

Nezvanično saznajemo da je riječ o Vahidi Tihić, policijskoj službenici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, koja u tim trenucima nije bila na dužnosti.

Sve se, kako je Vujasin juče ispričao za “Nezavisne“, dogodilo u ponedjeljak, nakon što je prišao bašti, gdje ima zasijan kupus.

“Vidio sam kokoške na vrhu moje bašte, i htio sam da ih vratim da ne jedu kupus. Tada sam shvatio da su kokoške komšiničine. Potom je iz kuće komšija izašla ta žena i kazala: ‘Što izgoniš te kokoši'”, prisjeća se Vujasin.

Kako dodaje, toj ženi, za koju je naknadno saznao da je policajka iz Sarajeva, te da je kod njegovih komšija došla u goste, odgovorio je da ne može da pusti da mu kokoške jedu kupus.

“Ona je potom otišla u avliju kod komšije, a ja sam pošao kući. Prošao je minut, možda, i vidim da ona ide prema meni, na put, i nešto priča, galami. Ja joj kažem: ‘Ženska glavo, šta ti hoćeš'”, navodi ovaj starac.

Prema njegovim riječima, policajka nije posustajala, već je i dalje išla prema njemu, te je izvadila pištolj.

“Rekao sam joj: ‘Marš’, a ona je pištolj uperila prema meni, na nekih pola metra od čela”, ispričao je ovaj starac.

Nije se, ističe, dao omesti, već je, kako tvrdi, policajku udario i srušio je.

“Skočio sam na nju, uhvatio je za vrat, dobro stisnuo. Ja sam pištolj sve vrijeme držao za cijev, da me ne bi ubila! Oteo sam joj pištolj, jedva živ, jer je u pitanju jaka žena. Utom, kad je čula galamu, dođe moja žena”, naglašava Vujasin.

Na osnovu prikupljenih informacija i kriminalističke obrade, sumnja se da je počinilac krivičnog djela policijski službenik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH V.T.

Njegovoj ženi je, ističe, bacio pištolj, i rekao joj da ga nosi kući, a on se, kako dodaje, i dalje tukao s policajkom. Kada je policajka, kako naglašava, vidjela da njegova žena odnosi pištolj, pošla je za njom.

“Ja sam mislio – uhvatiće moju ženu i oteti pištolj. Tada sam mojoj Milji rekao: ‘Bježi u podrum i zaključaj se’, što je ona i učinila. A policajku sam istjerao iz svoje avlije”, ističe starac, te dodaje da je sve prijavio policiji.

Policija je, kako ističe, potom u pištolju pronašla 15 metaka.

“Na osnovu prikupljenih informacija i kriminalističke obrade, sumnja se da je počinilac krivičnog djela policijski službenik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, V.T., koji je, upotrebom službenog pištolja, oštećenom uputio ozbiljne prijetnje po život”, saopšteno je iz CJB Prijedor.

Iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH navode da su upoznati s ovim slučajem.

“Policijski službenici Odsjeka za unutrašnju kontrolu Direkcije zajedno s pripadnicima MUP-a RS postupaju u navedenom predmetu”, naveli su iz Direkcije, dok s Tihićevom nismo uspjeli da stupimo u kontakt.