Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Starica u Mostaru zadavljena iglama za pletenje

ubstvo mostar

Inspektori još tragaju za ubicom koji je brutalno usmrtio staricu Stojku Grubešić (79) u njezinom stanu u Vukovarskoj ulici u Mostaru. Prema nalazu obdukcije, nesretnu ženu je davio silkom s iglama za pletenje pa joj zario kuhinjski nož u vrat.

Komšije su mrtvu staricu zatekli u krevetu u njezinom stanu u ponedjeljak oko 20.30 sati, a drži se da je zločin počinjen tri sata ranije. Njih je Stojkina kći, koja je bila na poslu u pošti, zamolila da provjere gdje joj je majka. Prethodno joj se nije javljala na telefon. U stanu je bio prevrnut stol na kojem su se nalazile tablete i kafa, što ukazuje na tragove otpora.

Nije bilo premetačine, niti je šta ukradeno. Sustanari kažu da u stanu i nije bilo neke osobite dragocjenosti te im je posve nejasno zašto bi ju netko ubio, osobito na tako surov način.

– Istraga se vodi u svim smjerovima. Uzimaju se svi dokazi, kao i izjave svih potencijalnih svjedoka. Vrata su bila otključana, a nitko nije vidio nikog sumnjivog tog dana na stubištu zgrade. Kako je ubojica ušao, je li ga starica pustila ili ju je možda zaskočio na vratima, ne zna se, rekao je glasnogovornik MUP-a HNK-a Ljudevit Marić. Stanari kažu da su majku i kći vidjeli ujutro dok su nešto radili oko kiselog kupusa u podrumu i ništa nije ukazivalo na zlo.

– Ona nije bila žena koja bi otvarala nepoznatim osobama, čuli smo da se često zaključavala, pretpostavljamo da je neko možda upratio kada se vraćala u stan i kada je otvarala vrata, pa je ugurao unutra i ubio. Niko ništa nije vidio. Ona je u tom stanu živjela s kćeri. Jedan sin joj živi u susjednom mostarskom naselju Bakijina luka, a drugi u Kanadi. Ne znamo što je motiv.

Stojka nije imala puno novca, živjela je od penzije pokojnog supruga, koju joj nije donosio poštar, nego je morala ići po nju u banku. Ne znamo da bi ju neko zbog novca ubio, kazala je jedna komšinica, napominjući da u posljednje vrijeme nisu imali nikakvih neugodnosti u zgradi. Istraga traje.