Stolac

U toku izvlačenje automobila nestalih mladića iz Bregave

bregava stolac potraga
Foto: Stolac.city

Na Bregavu je stigla i velika dizalica Hering d.d. koja će pokušati izvući automobil, nakon što ronioci pripreme auto za izvlačenje

Pronađeno je vozilo u kojem se pretpostavlja da su bili dvojica mladića čiji je nestanak prijavljen policiji u noći s 11. na 12. februara, te je u toku akcija izvlačenja iz rijeke Bregave.

Naime, potraga je u Stocu nastavljena danas od 9 sati, a u aktivnostima oko pronalaženja nestalih osoba za sada učestvuju Policija Stolac, DVD Stolac, 2 ronilačka kluba iz Mostara, GSS Čapljina i GSS Čitluk.

Ronioci iz Federalne uprave Civilne zaštite Sarajevo trebali bi se danas pridružiti ostalim formiranim timovima za pronalaženje nestalih osoba. Na Bregavu je stigla i velika dizalica Hering d.d. koja će pokušati izvući automobil, nakon što ronioci pripreme auto za izvlačenje.

Vremenske prilike su se danas poboljšale, no Bregava je i dalje mutna i otežava izvlačenje.

Kemal Maksumić, dežurni tužitelj Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, potvrdio je za Bljesak.info ranije kako postoje indicije da se na lokalitetu Pitića brijeg u Stocu nalazi vozilo Jeep Compas.

Inače, riječ je o automobilu kojim su se tijekom noći s nedjelje na ponedjeljak iz Stoca prema Vidovom Polju udaljila dvojica mladića, M.V. (20) i F.S., čije godište je, za sada, nepoznato, potvrdio je ranije za Bljesak.info Ljudevit Marić, glasnogovornik Uprave policije MUP-a HNK-a.

Podsjetimo, stolačkoj policiji je R.V. (47) u 00:45 sati prijavila da je njen sin, M.V. bio u jednom kafiću u Stocu sa F.S. te da nije došao kući, kao i da je nedostupan na telefon. Iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona su objavili da je sat nakon ponoći u policiju došao otac od F.S., zajedno, sa S.P., koji je policijskim službenicima dao informacije o tome kako je on dao svoje vozilo M.V. i F.S. da odu u Vidovo polje, nakon čega im se gubi svaki trag. Odmah nakon toga tokom noći policijske patrole su obišle grad i šire područje, ali nisu uspjeli pronaći nikakve tragove sve do ponedjeljka ujutro.