Crna hronika

Ubijena u Sarajevu

Stotine Goraždana klanjalo dženazu ubijenoj Sumeji Dedović

15/10/2019

Dženaza-namaz predvodio je glavni imam Medžlisa IZ Goražde Rasim ef. Džafić

Stotine Goraždana klanjale su dženazu Sumejji Dedović, 25-godišnjoj djevojci koja je prije nekoliko dana ubijena na Stupu u Sarajevu. Uz neutješne članove porodice, njenom posljednjem ispraćaju prisustvovali su njeni prijatelji, poznanici, ali i brojni sugrađani, koje je gubitak još jednog mladog života jednako pogodio.

Dženaza-namaz predvodio je glavni imam Medžlisa IZ Goražde Rasim ef. Džafić, koji je nadležne državne organe pozvao da otkriju i kazne počinioca u skladu sa zločinom koji je počinio.

Po završetku studija na Odsjeku za biologiju Prirodno–matematičkog fakulteta u Sarajevu te pripravničkog staža u Kantonalnoj bolnici Goražde, potraga za poslom bio je razlog Sumejjinog odlaska u Sarajevo. Iz Sarajeva je u subotu stigla vijest o njenom ubistvu.

Dok se bori s novom tragedijom, iz porodice je stigao apel Amire Aganović. Mladi život njene sestre ništa ne može nadoknaditi, ali zbog svih drugih mladih ljudi koji se sutra mogu naći na meti ubica ona je zatražila izmjene zakona i uvođenje kazne doživotnog zatvora za krivično djelo ubistva.

Nakon dženaze i ukopa, bukete cvijeća na mezar Sumejje Dedović položili su njeni prijatelji i prijateljice, bivši studenti FPN-a.

Povodom smrti mlade Goraždanke oglasila se i Vlada BPK Goražde, koja je porodici Dedović telegramom izrazila saosjećanje zbog nenadoknadivog gubitka.

– S ljubavlju, tugom i najljepšim sjećanjima pamtit ćemo njen lik i dobrotu – navodi se u telegramu saučešća.

Komentari

Autor: Avaz

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.