Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Policija traži pomoć građana

Strah od monstruma Gačića: “On će vjerovatno počiniti još jedan zločin”

cicicx

Gačić je u takvom stanju da će vrlo vjerovatno počiniti novi zločin

Policijska uprava Konjic potražuje osobu Edin Gačić zbog sumnje da je počinio kazneno djelo ”Ubistvo”.

”Molimo javnost da, ukoliko raspolaže bilo kakvim informacijama o istom, obavijesti najbližu Policijsku stanicu. Ovom prilikom ukazujemo da se radi o veoma opasnoj osobi, od ranije osuđivanom višestrukom ubici, naoružanom i opasnom”, navela je policija.

Edin Gačić je visine oko 180 cm, mršavije tjelesne građe, posljednji put viđen u tamno plavoj jakni, svijetlim samtnim hlačama, smeđoj pletenoj kapi, te je nosio dioptrijske naočale.

Neslužbeno se saznaje da je policija zatražila dodatnu opremu kako bi osmunjičenog mogla tražiti i po mraku.

Gačić je u takvom stanju da će vrlo vjerovatno počiniti novi zločin, tvrdi za Bljesak.info direktor KPZ Bihać, Edham Veladžić

Trostruki ubica, koji je nakon suborca i majke u ponedjeljak ubio čovjeka u Konjicu, zadnjih je nekoliko mjeseci skoro dvadesetogodišnje kazne odslužio u Bihaću.

Veladžić kaže kako institucije, kojima je poslao pismo, nisu dužne obavijestiti zatvor o poduzetim aktivnostima. Kaže kako je pismo, koje se pojavilo u javnosti, nije trebalo objaviti javno budući da u njemu ima podataka koji su trebali ostati povjerljivi i dostupni samo nadležnim institucijama.

Napominje i kako je obveza psihijatrijskog liječenja, koja mu je određena presudama, završila onoga dana kad je pušten na slobodu. A na slobodu je pušten, nakon potpunog izdržavanja kazne.

Napominje kako je Gačić, nakon drugog ubistva, dobio jedinstvenu kaznu te da nije imao pomilovanje niti uvjetnog otpusta niti je više imao pravo na slobodne vikende nakon ubistva majke.

Gačić je, podsjećamo, 4. februara kod Konjica ubio trgovca, usmrtivši ga vatrenim oružjem nakon čega ga je izbo. Od tada je u bijegu, a MUP Hercegovačko-neretvanske kantona za njim od tada traga.