Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Stravičan slučaj u BiH: Pas napao dječaka i odgrizao mu penis

bolnica zenica

Nesvakidašnji slučaj napada psa dogodio se prošlog vikenda u Zenici, a stradao je 14-godišnji dječak, saznaje Dnevni avaz. Pas je dječaku nanio teške povrede, posebno u predjelu genitalija, te mu je gotovo otkinuo spolni organ.

Informaciju o ovom zastrašujućem napadu potvrdili su u Kantonalnoj bolnici Zenica, gdje je dječak, odmah nakon napada, hitno prevezen. Nakon opservacije na Odjelu urgentnog bloka, zenički ljekari odmah su operisali nesretnog 14-godišnjaka i uložili maksimalne napore da se spase dječakove genitalije.

Nakon teškog operativnog zahvata, on je hospitaliziran na Odjelu za urološke bolesti, a prema riječima dežurnog ljekara Urologije, dječak je, sedam dana nakon operacije, stabilnog zdravstvenog stanja.

– Radi se o dječaku rođenom 2004. godine, a koji je hospitaliziran usljed ujednih rana psa lutalice. On je zbrinut u našu zdravstvenu ustanovu, a nakon operativnog zahvata uspješno se oporavlja – ističe dežurni ljekar za Dnevni avaz.

Ističe da se radi o površinskim ranama te da, srećom, nema dubljih povreda.

– Njemu su konstatirane povrede u predjelu penisa, i to na završnoj trećini. To je odmah po prijemu izgledalo dosta teško, ali nakon intervencija ljekara i operacije, možemo kazati da su rane dosta sanirane – pojašnjava ljekar.

Budući da nije bilo pouzdanih informacija je li pas koji je napao dječaka vakcinisan, dječak je primio i tetanus. On se, zajedno s majkom, i dalje nalazi na Urologiji, gdje se, za sada, uspješno oporavlja.

Kako je izjavio dežurni ljekar, s obzirom na to da se rana nalazi na specifičnom i vlažnom mjestu, bit će potrebno dosta vremena da se dječak oporavi.

– Dječak već sada mokri samostalno, ali to malo otežava zarastanje rane, koja bi trebala biti suha. Zbog svega toga, bit će potrebno vrijeme za zarastanje i potpuni oporavak – napominje dežurni ljekar Urologije.