Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Stravični detalji zločina u BiH: Sina ubio sjekirom, pa otišao spavati

kuca ubistvo

Radovan Đujić (73) iz Prijedora je svog sina Duška (44) prvo udario stolicom, a zatim ubio sjekirom, nakon čega je otišao spavati.

Piše to u optužnici koju je protiv tog starca podiglo Okružno javno tužilaštvo Prijedor, a koja je u posjedu Nezavisnih novina.

Optužnica ukazuje na brojne brutalnosti ovog zločina, pa se tako može zaključiti i da je Radovan tijelo svog sina gotovo dva mjeseca sakrivao u hodniku!

Ko zna koliko bi još uspio tajiti svoje svirepo ubistvo da slučaj 5. decembra prošle godine nije otkrila policija.

“Radovan Đujić je ubistvo počinio neutvrđenog dana, u prvoj polovini oktobra 2017. godine, u mjestu Brezičani, grad Prijedor, a nakon što je u večernjim satima Duško, koji je živio u prizemlju kuće, došao na sprat, gdje je živio Radovan, sa kojim je odranije bio u lošim porodičnim odnosima i sa kojim se u prethodnom periodu više puta verbalno i fizički sukobljavao”, piše u optužnici.

Radovan je tada, kako se dodaje, uzeo drvenu stolicu i njome Duška udario u grudi.

“Zatim je, dok je Duško bio u hodniku, uzeo sjekiru i metalnim dijelom – ušicama, udario sina više puta u glavu, a najmanje četiri puta”, piše u optužnici.

Nakon što je sjekirom premlaćeni muškarac ostao bespomoćno ležati na podu hodnika, gdje je ubrzo i izdahnuo, njegov otac je, kako se navodi, otišao u sobu spavati, da bi sutradan, kada je ustao, došao do Duškovog tijela, gdje se uvjerio da je četrdetčetvorogodišnjak preminuo.

“Potom je, ne govoreći nikom ništa, njegovo tijelo ostavio u istom položaju na podu hodnika, sve do 5. decembra godine, kada su policajci došli i pronašli leš”, piše u optužnici.

Komšije su ranije za “Nezavisne” ispričale da su u kući strave i užasa živjeli Duško, njegov psihički bolestan brat i njihov otac Radovan, čija je supruga umrla 2015. godine. Po riječima mještana, starica Milica je za života uspijevala držati konce u rukama kada su u pitanju muž i sinovi, a nakon njene smrti situacija je izmakla kontroli. Mještani kažu da su Radovan, koji je živio na spratu kuće, gdje se penjao uskim drvenim stepenicama, i njegovih dvojica sinova, koji su bili u prizemlju, voljeli popiti, pa ni svađe nisu bile rijetke. Po svjedočenju mještana, dva mjeseca se Radovan pretvarao da se ništa nije dogodilo – orao je baštu, a pred kućom je pekao i rakiju! Na pitanje gdje je Duško, on bi im, kažu, odbrusio: “Otkud znam?!”