Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sud BiH: Deliću 10, a Taliću pet godina robije

sud bih1

Vijeće Apelacionog odjeljenja Suda BiH izreklo je drugostepenu presudu kojom su optuženi Vlado Delić i Hasan Talić proglašeni krivim za promet droge i osuđeni na 10, odnosno pet godina zatvora.

Krivična djela su vršena u periodu od juna 2013. godine do januara 2014. godine na području BiH radi sticanja protivpravne imovinske koristi.

Delić je osuđen kao organizator, a Talić kao član grupe za organizovani kriminal s ciljem međunarodne kupoprodaje, prenosa, prevoza, držanja, posredovanja u daljoj međunarodnoj prodaji, slanja i isporuke marihuane, spida, heroina i kokaina.

U presudi, koja je donesena u petak, 17. februara, Deliću i Taliću izrečena je mjera bezbjednosti oduzimanja predmeta, a od Delića je oduzeta i imovinska korist pribavljena izvršenjem krivičnog djela, saopšteno je iz Suda BiH.

Istom presudom oni su oslobođeni optužbe da su, radnjama opisanim u oslobađajućem dijelu presude, počinili krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa prometom droge i produženim krivičnim djelom krijumčarenje ljudi.

Optuženi su obavezani da nadoknade troškove krivičnog postupka, o čijoj će visini Sud odlučiti posebnim rješenjem nakon što pribavi potrebne podatke, a, u odnosu na oslobađajući dio presude, oslobođeni su obaveze naknade troškova krivičnog postupka.

Deliću i Taliću će u izrečene kazne zatvora biti uračunato vrijeme koje su proveli u pritvoru.