Crna hronika

Sud u Tesliću potvrdio optužnicu protiv napadača na Bogdana Rakića

11/02/2017

Osnovni sud u Tesliću potvrdio je optužnicu protiv Armina Jašarevića (24) i Branka Jurića (23) iz Teslića, koja ih tereti da su prije tri mjeseca pretukli, mučili i zlostavljali tada 18-godišnjeg sugrađanina Bogdana Rakića.

Jašarević i Jurić optuženi su za zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje, te nanošenje teških tjelesnih povreda.

Optužnica ih tereti da su kao saučesnici 1. novembra prošle godine u večernjim satima u Tesliću, Rakiću primjenom sile nanijeli teške patnje s ciljem zastrašivanja i tom prilikom ga teško tjelesno povrijedili.

– Dvojac se u pritvoru nalazi od 13. novembra, a nakon potvrđivanja optužnice pritvor im je produžen zbog opasnosti od bjekstva i može trajati naduže godinu, odnosno do izricanja prvostepene presude, uz sudsku kontrolu opravdanosti pritvora svaka dva mjeseca – rečeno je u Okružnom tužilaštvu u Doboju.

Jašarević i Jurić su, kako je ranije bilo poznato, mladića odvezli na planinu Borja, gdje su ga brutalno pretukli i ošišali mu kosu i bradu, nakon čega je jedva izvukao živu glavu i sa teškim povredama, opasnim za život, primljen u banjalučki Klinički centar.

Jurić i Jašarević

U međuvremenu je Rakić, koji je 18 dana proveo u dobojskoj bolnici, te 24 dana u banjalučkom Kliničkom centru, pušten na kućno liječenje, gdje se oporavljao od posljedica brutalnog napada. On se, kako je novinarima tada kazala njegova majka Roberta Glancer, ničeg nije sjećao iz perioda kad je napadnut, bio je depresivan i patio od glavobolja.

Policija je Jašarevića i Jurića uhapsila nakon što je 12-dnevnom istragom utvrđeno da bi upravo njih dvojica mogla biti odgovorna za napad na Rakića, čije su fotografije na kojima je teško pretučen, duboko potresle bh. javnost.

Istragom je utvrđeno da je Rakić, koji je odranije poznavao napadače, sam ušao u fiat, vlasništvo rent-a-car agencije iz Federacije BiH, kojim je upravljala treća osoba, koja najvjerovatnije nije znala šta će se desiti.

Nakon što su završili s iživljavanjem, Rakića su vratili u grad i izbacili. Teško pretučen i krvav, mladić se pojavio na kućnom pragu, a slučaj je policiji prijavljen iz Doma zdravlja u Tesliću, gdje ga je ujutro dovela majka.

Obojica optuženih su i odranije dobro poznati policiji, kako zbog poslova s drogom, tako i zbog teških krađa.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.