još nije ukopan

Amidže višestrukog ubice iz Gradačca podnijele zahtje za preuzimanje tijela

nermin sulejmanovic
FOTO: Facebook

Naredne sedmice navršit će se dva mjeseca od stravičnog zločina u Gradačcu koji je počinio Nermin Sulejmanović

Tijelo višestrukog ubice Nermina Sulejmanovića i dalje se nalazi u Komemorativnom centru u Tuzli. Porodica je tek sada podnijela zahtjev za preuzimanje tijela kako bi Sulejmanović bio ukopan.

Informaciju je potvrdio direktor Komemorativnog centra u Tuzli Faruk Latifagić.

Kako je rekao, trojica amidža Sulejmanovića podnijela su zahtjev da ga ukopaju i sada se čeka odluka Općine Gradačac.

-Čeka se samo da vide gdje će ga ukopati, na koje grobno mjesto – rekao Latifagić za Avaz.

Naredne sedmice navršit će se dva mjeseca od stravičnog zločina u Gradačcu koji je počinio Nermin Sulejmanović.

Podsjećamo, Nermin Sulejmanović je na društvenim mrežama prenosio ubistvo nevjenčane supruge Nizame Hećimović. Osim nevjenčane supruge, u svom zločinačkom pohodu usmrtio je i Denisa i Đengiza Ondera, te ranio još tri osobe.

Nizama Hećimović je nekoliko dana prije ubistva tražila mjere zabrane za Sulejmanovića, no Općinski sud u Gradačcu je odbio taj zahtjev.

Stotine ljudi na dženazi ubijenoj Nizami Hećimović

Sulejmanović je osmi pronašao Nizamu

Nizama se od nasilnika krila kod tetke Zijade, ali ju je ubica pronašao i presudio joj. Zijada Vuković Pamuković, tetka ubijene žene kazala je da je Nizama sedam dana bila kod nje sa djetetom, prije nego što ju je krvnik našao.

-Sedam dana je bila kod mene, osmi dan su izdali lokaciju, osmi dan je saznao gdje se krije – rekla je žena, koja tvrdi da je samo policija znala mjesto na kojem se Nizama skrivala.

-Nizama se žalila da ima problema i zato je i pobjegla kod mene sa djetetom od tog nasilnika – kaže Zijada.

Kada je saznao da se Nizama nalazi kod nas, došao je na vrata. Prvo je meni prijetio pištoljem, pa je mog sina istjerao napolje. Onda je uzeo dijete i nju odvukao, pa počeo da puca po nama. Ranio je mog sina Nedima. Ja sam tada pozvala policiju koja je stigla nakon 20 minuta, iako je naša kuća udaljena samo jedan kilometar – ispričala je.