Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Suljanovići: S njim prolazimo horor; Meho Bešić: Ima dana za megdana

muhamed i meho besic
FOTO: Facebook

Meho Bešić (46), otac bh. fudbalskog reprezentativca Muhameda Bešića, koji je jučer nakon tuče i pucnjave u naselju Falešići kod Srebrenika pogođen s dva metka, u ruku i nogu, za Faktor je iz tuzlanske bolnice govorio o nemilom događaju.

On je iznio svoju verziju priče i detalje sukoba sa porodicom Suljanović u kojem je na njega pucao Samir Suljanović.

– Prije dva dana sam bio u Splitu, gdje je Everton igrao protiv Hajduka. Muhamed je trebao doći da otvori turnir našim šehidima u Falešićima, međutim, pošto ga Baždarević nije pozvao u reprezentaciju, bio je izuzetno ljut i zbog toga nije došao na svečano otvorenje. Pošto nije došao u Falešiće, Muhamed je poslao 500 KM da kupim mesa i pića i počastim učesnike turnira. Djeca u selu su bila razočarana što nije mogao doći, tako da je želio da im se barem na ovaj način revanšira – kaže Meho Bešić.

Tako je, kaže, danas upriličio gozbu za komšije u Falešićima, zbog čega su Suljanovići bili ljubomorni. Ističe da je istina da je već duže vremena u zavadi sa porodicom Suljanović.

– Oni stalno pričaju loše o meni, jer mi zavide. Ja sam u životu sve stekao radom, trudom u Njemačkoj, a oni su ti kriminalci. Prevarili su državu za par miliona konvertibilnih maraka, i to svi znaju. Oni u Srebreniku imaju nekoliko poslovnih prostora, auta, zgrada, ali džaba im sve to jer žive sami za sebe. Bilo im je krivo što sam organizirao malonogometni turnir i što nas u selu svi vole. Mi smo lijepo danas sjedili i družili se, a Samir Suljanović je uzimao dva-tri puta telefon da me snima. Ja sam ga lijepo molio da to ne radi i bez ikakvog razloga on mi je pucao u leđa sa nekoliko metaka. Onda sam se sa slomljenom rukom tukao sa trojicom Suljanovića, niko iz sela nije smio da mi pomogne. Napali su me i sa bejzbol palicama, ali se na kraju sve dobro završilo. Poslije svega želim Suljanovićima da poručim – ima dana za megdana – rekao je Bešić na kraju razgovora.

Na Bešića je, kako saznaje Faktor u dvorištu porodične kuće pucao komšija Samir Suljanović, a detalje sukoba prepričao je Suad Suljanović, rođak Samira Suljanovića, koji je na početku razgovora istakao da je porodica Suljanović već pet godina žrtva divljanja Mehe Bešića.

– Teško mi je sada opisati kroz šta je sve prošla porodica Suljanović u ovih pet godina. Najbolja riječ je horor. Svako malo Meho Bešić na različite načine naš život čini nemogućim. Tako često pred našu avliju ili unutar kuće dovede svog velikog psa, pali vatru, popne se na našu ogradu i mokri, psuje nam mrtve, prijeti na različite načine. Jednostavno, ovo više nije moglo nama pod kožu i samo je bilo pitanje vremena kada će se ovo desiti – kaže za Faktor Suad Suljanović (52), koji u naselju Falešići kod Srebrenika živi sa braćom Senadom i Mirhadom.

Kako je istakao, on nije bio kod kuće u vrijeme kada se desio incident, ali su mu detalje prepričala braća koja su u sukobu zadobila povrede zbog čega su morali otići kod ljekara.

– Meho je danas došao prekoputa naše kuće sa nekoliko momčića, gdje su satima pili i sve vrijeme provocirali moju porodicu. U nekoliko navrata je dolazio na našu kapiju i psovao sve živo i mrtvo i moja je porodica bila u velikom strahu. U jednom momentu, djeca su se igrala u dvorištu i lopta im je prešla preko ograde, nakon čega je Meho, po ko zna koji put, počeo da psuje, a potom je došlo do tuče, nakon koje je bratić Samir utrčao u kuću, uzeo pištolj i ranio ga sa nekoliko metaka. I pored činjenice da je bio ranjen u ruku i nogu on je nastavio da se tuče – prepričao je detalje jučerašnjeg sukoba Suad Suljanović.