Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Suprug nastradale Fikrete Salman: Preživili smo rat i on je sad ubio

nesreca stup

Općinski sud u Sarajevu odredio je mjere zabrane Arminu Muratoviću (26) iz Sarajeva, koji je osumnjičen da je u četvrtak u 17.30 sati u ulici Džemala Bijedića, sarajevsko naselje Stup, skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je smrtno stradala Fikreta Salman (53) iz Višegrada, nastanjena u Sarajevu.

Dženaza će joj biti klanjana danas na gradskom groblju Vlakovo.

– Muratoviću nije određen pritvor jer smatramo da za to nema osnova. Međutim, oduzet mu je pasoš i ograničeno kretanje – saopćeno je iz Općinskog suda Sarajevo.

On je uhapšen zbog sumnje da je počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa, odnosno ugrožavanja prometa koje je za posljedicu imalo smrt osobe.

Muratović, koji je upravljao vozilom BMW X5 (E24-K-065), udario je u improvizirana metalna kolica koja je ispred sebe gurala Selman. Prema zvaničnim informacijama MUP-a KS, kolica su se od siline udara zanijela i udarila u parkirano priključno vozilo Lambert (164-M-299). Nesretna žena pala je na asfalt te, usljed teških povreda, na mjestu umrla. Muratović nije bio pijan niti pod utjecajem opijata.

Šokiran viješću o puštanju na slobodu Muratovića, Fikretin suprug Adem Salman vikao je i nekoliko puta se pitao kako je to moguće.

– Recite mi, jesu li ga pustili da još nekoga ubije? Ostavio je dijete od osam i po godina bez majke. Kako se to moglo dogoditi? Preživjeli smo rat supruga i ja i sada je on ubio. Život mi je uništio! U kojoj državi se još ovakve stvari dešavaju, ubiti ženu i krivca pustiti na slobodu? Ovo je za ne povjerovati! Pa kako se to moglo desiti – potresno je govorio Salman, piše Dnevni avaz.

Na kraju nije više imao snage da govori pa se obratio njegov stariji sin Edin.

– Ovo je nevjerovatno! Kažu nema osnove za određivanje pritvora, pa su mu odredili mjere zabrane. Šta će se time postići? Ma kakve mjere zabrane, on je pušten na slobodu i tu je kraj priče. Pitamo se kome se obratiti u ovim trenucima jer smo mi u šoku zbog ovakve odluke Suda. Ne možemo vjerovati da nije zadržan u pritvoru – rekao je Edin.