Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

svjedočila na sudu

Supruga ubijenog banjalučkog biznismena: Krvav je bio i vozač Goran Ilić

krunicsss copy

Tamara Krunić u sudu je ispričala da ne zna od koga je Slaviša dobijao prijetnje, jer joj o tome nikada konkretno nije pričao

Tamara Krunić, supruga ubijenog banjalučkog biznismena Slaviše Krunića, posvjedočila je u Okružnom sudu u Banjoj Luci da je Slaviša dobijao prijeteće poruke, te da je stekla utisak da ima određeni strah jer je u posljednjih godinu i po dana pojačao svoje obezbjeđenje na osam ljudi.

Za ubistvo Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića optuženi su Benedi Đukanović i Emilio Baldo, te bivši radnik “Sector securityija” Rodoljub Gajić, koji se tereti za pomaganje ubistva. Krunićeva udovica od suda je tražila da optužene najstrožije kazni.

Isto je tražila i Pavlovićeva udovica Tatjana Pavlović, navodeći da je posebno zainteresovana za kažnjavanje Gajića. Na pitanje njegovog branioca Marinka Brkića, zašto to traži, Tatjana je rekla:

– Zato što je odgovoran za smrt mog supruga!

Tamara Krunić u sudu je ispričala da ne zna od koga je Slaviša dobijao prijetnje, jer joj o tome nikada konkretno nije pričao. Pojasnila je da Krunić nije bio strašljiv čovjek i govorio joj je da ne bi izlazio iz kuće, da ga je strah od prijetnji koje je dobijao.

– Stekla sam utisak da ima bojazni, jer je pojačao obezbjeđenje na osam ljudi.

Kritične noći, kako kaže, čula je prvo rafalnu paljbu, a zatim i pucnje iz pištolja.

– Bila sam u kući i to mi je izazvalo strah i nemir. Izašla sam vani i pitala radnika obezbjeđenja zna li šta se desilo. U to vrijeme je bila neka utakmica, pa smo mislili da pucnji odatle potiču – priča Tamara.

Kaže da je nazvala Slavišu, ali odgovora nije bilo. Zatim su usljedili pucnji iz pištolja i to joj je unijelo još veći nemir.

– Uznemirio se i jedan od naših sinova. Govorila sam mu da je to sigurno zbog navijača, a on je odgovorio: “Prepao sam se da se tati nešto desilo”.

Ubrzo je čula dolazak vozila pred njihovu vikendicu u Glamočanima i vidjela da je izrešetano. Pritrčala je autu i na zadnjem sjedištu vidjela pogođenog Slavišu i Pavlovićevo nepomično tijelo.

– Dozivala sam Slavišu, ali odgovora nije bilo. Krvav je bio i vozač Goran Ilić, koji je tražio vode. Prišla sam česmi i iz ruku mu dala da pije. Imala sam nadu da je Slaviša živ i tražila sam da ga voze u bolnicu – rekla je Tamara.