Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ubistvo u doboju

Supruzi ubijenog Saše Kulišića i njenom ljubavniku određen pritvor

andrea kajganic
Foto: Srna

Policija je privela i Sašinu maloljetnu kćerku, koju je dobio u braku sa Andreom, a prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da je djevojčica ocu u vodu i limunadu drobila lijekove

Sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Doboju odredio je pritvor Andrei Kajganić i Draženu Lazareviću, koji se sumnjiče da su ubili Sašu Kulišića 30. januara.

Andrea Kajganić inače supruga ubijenog Kulišića je, kako se sumnja, sa osumnjičenim Draženom bila u ljubavnoj vezi. Njima je određen pritvor do 30 dana.

Detalji zločina

Podsjetimo, Saša Kulišić ubijen je 30. januara. Njegovo tijelo pronađeno je u utorak poslijepodne u šumi u blizini izletišta Preslica. Ruke i noge su mu bile vezane, a oči i usta obljepljeni selotejp trakom.

Prema prvim podacima iz istrage Saša je izvučen nešto iza ponoći iz svog kreveta. Vjeruje se da je Sašina supruga Andrea, sa Draženom kobne noći upala u sobu gdje je Saša spavao, da su ga udarali, vezali i spakovali u gepek iznajmljenog automobila, a potom su sa dva vozila otišli u šumu.

Tamo mu je, kako se sumnja, Andrea zadala tri uboda nožem ispod rebara, nakon čega je Saša preminuo.

Čekaju se nalazi obdukcije, ali i toksikološki nalazi, pošto se sumnja da je Saša izvjesno vrijeme bio “omamljivan”, tako što su mu stavljani lijekovi u piće.

Policija je privela i Sašinu maloljetnu kćerku, koju je dobio u braku sa Andreom, a prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da je djevojčica ocu u vodu i limunadu drobila lijekove.

Sipali mu tablete u piće

Pravosudni organi, osumnjičenima stavljaju na teret da su u tačno neutvrđenom vremenskom periodu po prethodnom dogovoru zajedno sa maloljetnom A.K., kćerkom osumnjičene Andree i ubijenog Saše, u namjeri da liše života Kulišića, 29. januara u popodnevnim časovima, a nakon što je maloljetna kćerka usitnila veći broj tableta naziva “Treana” jačine 10 mg, koje je kupila Andreina sestra V.M. na molbu osumnjičenih, iste pomiješala sa vodom.

Porom je, po dogovoru sa osumnjičenima, maloljetnica u večernjim satima otišla u porodičnu kuću svog oca gdje je uz upotrebu vode u kojoj se nalazio izmrvljeni prah tableta napravila limunadu koju je dala svom ocu u namjeri da ga tako omami i uspava, a koje tablete su supruga i kćerka i u ranijem periodu davale Kulišiću, a da on za to nije znao, da bi nakon što su tablete počele djelovati i nakon što je on zaspao, ostavila otključana ulazna vrata od kuće, o čemu je obavijestila osumnjičene koji su došli i ušli u unutrašnjost kuće.

Ubistvo u šumi

Kako se navodi u nastavku, nakon čega su po ulasku u unutrašnjost kuće maloljetnoj kćerki rekli da ide u dnevnu sobu i da zatvori vrata, a osumnjičeni su ušli u sobu gdje je spavao oštećeni Kulišić gdje su ga vezali na način da su mu oblijepili glavu sivom selotejp trakom, a noge i ruke vezali kanapom i selotejp trakom i zadali mu par udaraca od kojih je krvario, da bi ga potom iznijeli iz kuće i motornim putničkim vozilom marke odvezli u šumu u neposrednoj blizini pored izletišta gdje su mu osumnjičeni zadali nepoznatim predmetom četiri ubodne rane u predjelu stomaka te uslijed razvoja teškog traumatskog i hipovolemičkog šoka izazvanog povređivanjem i gubitkom krvi nastupila smrt, da bi ga takvog ostavili u šumi i uputili se u nepoznatom pravcu.

Pritvor po ovom rješenju počinje da teče od dana i hapšenja osumnjičenih i može da traje najduže jedan mjesec, odnosno do 29. februara.