Sve više stravičnih detalja: Majka i 14-godišnja djevojčica ubile dječaka iz BiH

ubistvo pulaq

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije PU istarske i Policijske postaje Pula proveli su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da su 32-godišnja hrvatska državljanka Chiara Rojnić i maloljetna hrvatska državljanka počinile kazneno djelo teško ubojstvo, a da je 29-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo neprijavljivanje počinjenog kaznenog djela, piše Dnevni list.

Chiara Rojnić

Policija sumnjiči 32-godišnjakinju i maloljetnicu da su se dogovorile kako će usmrtiti trogodišnje dijete, što su i učinile 23. maja u večernjim satima, u stanu u Ulici Akvilejski prilaz u Puli. Nakon što su usmrtile dijete, prenijele su ga u uvalu Mandrač, a potom je 32-godišnjakinja, u namjeri otežavanja daljnjeg policijskog postupanja, 24. maja oko 00:30 sati, pristupila u policijsku postaju i lažno prijavila nestanak djeteta.

Kako se doznaje, 14-godišnja maloljetnica je štićenica Doma za odgoj djece i mladeži u Puli. Zbog neprijavljivanja počinjenog kaznenog djela sumnjiči se 29-godišnjak iz Medulina.

Za sudjelovanje u počinjenju kaznenog djela tereti se i 29-godišnjaka, kojeg se sumnjiči da je znao da su 32-godišnjakinja i maloljetnica usmrtile dijete, no to nije prijavio, već je zajedno s njima dogovarao način prikrivanja kaznenog djela, odnosno odlazak na policiju i prijavljivanje nestanka djeteta.

Osumnjičeni su po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 25. maja u poslijepodnevnim satima, uz kaznenu prijavu privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Podsjetimo, jučer oko 9 sati nedaleko lučice Mandrač u Puli, na nepristupačnom terenu, pronađeno je mrtvo trogodišnje dijete. Utvrđeno je da je umrlo nasilnom smrću.

Majka, 32-godišnja Chiara Rojnić, preksinoć je oko ponoći policiji prijavila nestanak djeteta te je potom u srijedu ujutro odvela djelatnike policije na mjesto događaja, odnosno na mjesto pronalaska mrtvog djeteta, kilometar od lučice Mandrač.

AppleMark

Maleni Denis nije jedino dijete Chiare Rojnić, no o starijem se djetetu više brinula njegova baka, Chiarina majka. Koje su točno okolnosti dovele do smrti trogodišnjeg dječaka još uvijek nije poznato, no policija je privela i ispitala četiri osobe – dječakovu majku, maloljetnu žensku osobu te dvije muške osobe koje nisu u rodu s dječakom. Denisov otac, doznaje se, živi u BiH, i nije predmet policijske istrage.

U zgradu pulskog suda oko 19 sati i 45 minuta privedena je i maloljetnica koja je s majkom Chiarom Pašić, rođenom Rojnić, ubila trogodišnjeg Chiarina sina Denisa Pašića.

Službenici PU Istarske maloljetnicu su dopratili u civilnom automobilu, što je iznenadilo fotoreportere, a više od načina privođenja šokirala je konstitucija maloljetne suučesnice u ubojstvu. Radi se o djevojčici krhke građe pa ovaj neviđeni zločin koji Pula ne pamti dodatno je šokirao javnost.

bog neprijavljivanja počinjenog kaznenog djela sumnjiči se 29-godišnjak iz Medulina, navodno ljubavnik majke ubijenog dječaka.

Privođenje saučesnika

HRT neslužbeno doznaje da je obitelj 32-godišnjakinje još prije 7 godina zatražila psihijatrijsku pomoć za nju. No ona je liječenje odbila i pobjegla u BiH. U Centru za socijalnu skrb tvrde da nisu imali ikakvih saznanja o problemima u toj obitelji. Navodno je 32-godišnjakinja bila u Centru, ali samo zbog pitanja skrbništva nad sinom nakon razvoda braka.

Kako se saznaje iz neslužbenih izvora, Chiara i maloljetnica tvrdile su cijelo vrijeme jučer na ispitivanju u policiji da su polusestre, međutim na kraju su priznale da nisu u srodstvu. Navodno su se družile.

Zanimljivo je u čitavoj priči da je ova maloljetnica prije desetak dana prijavila seksualno zlostavljanje u domu Policijskoj upravi istarskoj, na nagovor jedne Puljanke kojoj se obratila za pomoć i koja se potom obratila medijima pismom u želji da joj pomogne. Maloljetnica je zatim nakon ispitivanja vraćena u dom, gdje je sve porekla, da bi 16. maja, neslužbeno saznajemo, pobjegla iz doma.