Svjedok optužbe: Radovan Andrić u noći ubistva kick-boksera “nije bio sav svoj”

andrid cjeric

Svjedok optužbe Boro Milorad iz Trebinja kazao je u banjalučkom Okružnom sudu da je u noći ubistva kick-boksera Marka Đerića vidio optuženog Radovana Andrića (19) koji, kako je naveo, “nije bio sav svoj”.

– Nisam znao je li Andrić bio pijan ili je nešto drugo bilo u pitanju, kazao je Milorad. Andrić je kao pomagač optužen da je zajedno s naručiteljem Dakom Pikulom, glasnogovornikom trebinjskog načelnika i sinom okružnog suca, i izvršiteljem Miljanom Ratkovićem, medicinskim tehničarem, sudjelovao u ubojstvu Marka Đerića, i to sve iz bezobzirne osvete zbog ranijih sukoba s ovim zaštitarom noćnog kluba. Svjedok je kazao da ga je kobnog 24. maja oko 2 sata ujutro pozvao Rajko Bovan da dođe na pumpu“Mandić petrol”. Ispričao je da je po dolasku zatekao njega i Pikulu.

– Bovan mi je rekao da odem u Pikulin audi ako želim “povući” crtu speeda.

Došao je i Andrić renault twingom, koji je odmah počeo trčati za nekim dječakom koji je bio u blizini, a Pikula je išao za njim i govorio mu:

“Nemoj ga …” Andrić je krenuo napadati i nas, a smirio se kada sam ga pozvao: “Mujke…”, kazao je Milorad, dodajući da je ubrzo otišao i za ubistvo, koje se dogodilo u 3.25 sati, doznao tek ujutro.