Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kantonalni sud u Sarajevu

Tabaković optužen za pokušaj ubistva, autom namjerno udario sugrađanina

Foto: Fena
Zgrada Kantonalnog suda u Sarajevu

Prema činjeničnom opisu iz optužnice, on je ugledavši A. Z. ispred prodavnice najprije nekoliko puta prošao vozilom pored njega, da bi potom, na udaljenosti od nekih 50-ak metara od njega, zaustavio vozilo, izašao iz njega i obratio mu se riječima: “Pič…., nismo se tako dogovorili, povuci tužbu”

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Benamina Tabakovića, zbog krivičnog djela pokušaj ubistva.

-Optuženi se tereti da je 20.03.2020. godine oko 20 sati na području općine Novi Grad, nakon što je primijetio da A.Z. stoji ispred prodavnice, sa kojim je od ranije bio u zavadi, upravljajući automobilom marke ‘Passat VI’ i u namjeri da A.Z. usmrti, naglo startovao na gas i krenuo vozilom u pravcu istog, udarivši ga prednjim dijelom vozila i odbacivši ga desetak metara na asfaltnu podlogu, a zatim se udaljio sa lica mjesta, uslijed kojeg udara je oštećeni zadobio teške tjelesne povrede glave – saopćeno je iz Tužilaštva KS.

Prema činjeničnom opisu iz optužnice, on je ugledavši A. Z. ispred prodavnice najprije nekoliko puta prošao vozilom pored njega, da bi potom, na udaljenosti od nekih 50-ak metara od njega, zaustavio vozilo, izašao iz njega i obratio mu se riječima: “Pič…., nismo se tako dogovorili, povuci tužbu”, nakon čega je sjeo u vozilo i dovezao se bliže, na oko 20 metara, te izašao iz vozila sa pajserom u ruci, obraćajući mu se riječima: “Sad ću ti j…. mater”.

-Kada mu je A. Z. rekao da se nisu ništa dogovarali i da produži dalje, stavio je pajser u gepek, ušao u vozilo, i u namjeri da usmrti A. Z., naglo startovao na gas i krenuo vozilom u njegovom pravcu. A. Z. je u tom trenutku stajao na rubu trotoara i ulice. Prednjim desnim bočnim dijelom vozila udario je A.Z. u predjelu desne noge, nabacivši ga na haubu, kojom prilikom je A. Z. udario glavom u vjetrobransko staklo, a zatim ga odbacio desetak metara na asfaltnu podlogu i udaljio se sa lica mjesta – navedeno je u optužnici, prenosi Faktor.ba