Crna hronika

ubistvo kod travnika

Tetku tukao do smrti, policija u kući zatekla stravičan prizor

14/12/2020

Starica čiji su inicijali L.J. (79) ubijena je u porodičnoj kući u mjestu Gornje Putićevo, a njeno ubistvo prijavljeno je juče u 1.40 sati

Policija Srednjobosanskog kantona uhapsila je pedesettrogodišnjeg muškarca čiji su inicijali M.J, osumnjičenog da je u Travniku ubio ženu čiji su inicijali L.J, saopšteno je iz MUP-a ovog kantona.

Starica čiji su inicijali L.J. (79) ubijena je u porodičnoj kući u mjestu Gornje Putićevo, a njeno ubistvo prijavljeno je juče u 1.40 časova.

Portparol kantonalnog MUP-a Hasan Hodžić rekao je Srni da je policija u kući zatekla tijelo žene sa vidljivim povredama.

Mediji su ranije objavili da je ubijena Luca Jukić.

Kako javlja Dnevni avaz, uhapšeni je policiji priznao da je u naletu bijesa, nakon kraće rasprave, šakama, a ne nožem kako se to prvotno činilo, ubio svoju tetku, s kojom je živio u istoj kući.

Navodno su ga taj dan kući dovezli pijanog, a starica mu je nešto prigovorila, pa ju je u naletu bijesa nasmrt pretukao. I to baš na njezin imendan, dan sv. Lucije, kojim po katoličkom kalendaru imendan slave osobe sa izvedenicom imena Lucija.

Njegove navode potvrdila je i obdukcija koja je urađena na Odjelu patologije JU Bolnica Travnik, nakon koje je jasno bilo vidljivo da je starica pretučena.

Nakon ubistva, rekao je policiji, napustio je kuću i krenuo u pravcu Novog Travnika.

Tamo ga je, u mjestu Stojkovići, nakon prijave mještana uhapsila policijska patrola.

Sa sobom je imao nož koji je, svjestan da ne može pobjeći od policije, bacio u susjedno dvorište, a policija ga je nakon hapšenja uzela kao dokaz.

Nakon hapšenja policajci još uvijek nisu znali za ubistvo starice, pa su mu najprije napisali kaznu o kršenju naredbe o zabrani kretanja poslije 23 sata.

Stravičan prizor

U kriminalističkoj obradi, obzirom da je uz sebe imao nož, policijski službenici provjerili su kuću u kojoj je živio i tamo zatekli stravičan prizor.

U samom Gornjem Putićevu za staricu su kazali kako su je svi znali, ali da zadnjih godina nije puno izlazila iz kuće, obzirom da je bila bolesna. Svi su šokirani ovakvim raspletom.

Više o svemu trebalo bi biti poznato u narednih nekoliko dana, a valja naglasiti da je ovo bilo drugo ubistvo u Lašvanskoj dolini u zadnjih pet dana. U srijedu je u novotravničkom mjestu Muholjići, podsjetimo, ubijen pastir i vlasnik stada ovaca Dževad Ramulj.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.