Crna hronika

pred tunelom

Težak sudar u Ustiprači, ozlijeđeni prebačeni u bolnicu

30/07/2022
Detalj sa lica mjesta / FOTO: avaz.ba

Zbog nesreće saobraćaj je u potpunom prekidu

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila danas pred tunelom Ljučevo u blizini Ustiprače, učestvovala su dva putnička vozila, Fiat Punto i Renault Scenic.

U nesreći ima povrijeđenih i svi su prevezeni u bolnicu u Rogaticu.

Također, na vozilima je pričinjena velika materijalna šteta.

Zbog nesreće saobraćaj je u potpunom prekidu.

Policija je na licu mjesta i radi uviđaj.

Obustave u toku

Zbog radova na redovnom održavanju na dionici Zenica-Nemila saobraća se jednom trakom. Povremeno se formiraju duže kolone s obje strane.

U toku su radovi na vijaduktima Klopče i Klopačke Stijene na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, gdje se saobraća preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22.00 do 06.00 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Bihać-Bosanski Petrovac (Ripač-Dubovsko), Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja) i Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik).

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Pojačan promet vozila bilježi se u oba smjera na graničnom prelazu Bosanska Gradiška, na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnom prijelazu Doljani, Ivanica, Šepak, Velika Kladuša i Gradina.

I na ostalim graničnim prelazima povremeno dolazi do pojačanog prometa vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Komentari

Autor: Avaz.ba

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.