Crna hronika

detalji akcije

Tijana Ajfon sa još tri djevojke u BiH ušla čamcem, objavljen snimak nakon upada policije

28/05/2020

Ona je uhapšena u akciji "Kristal" zajedno sa još 15 osoba kada je policija u mjestu Suho Polje upala u vikendicu, čiji je vlasnik Milorad Despotović

Tijana Maksimović (28) iz Rume, koja je poznata kao starleta Tijana Ajfon, uhapšena je u srijedu u Bijeljini zbog sumnje da je na zabavu u jednoj privatnoj vikendici dovela djevojke zbog prostitucije, gdje je policija pronašla drogu i oružje.

Ona je uhapšena u akciji “Kristal” zajedno sa još 15 osoba kada je policija u mjestu Suho Polje upala u vikendicu, čiji je vlasnik Milorad Despotović.

Kako pišu Nezavisne novine, starleta je navodno sa tri djevojke ilegalno prešla granicu iz Srbije, i to čamcem preko Save, zbog zabave u pomenutoj vikendici. Tu je prema nezvaničnim saznanjima trebalo da bude organizovana prostitucija, a na pomenutoj zabavi bilo je droge, alkohola, ali i oružja.

Zabavu je prekinula policija koja je upala u vikendicu, te, kako je saopšteno iz Policijske uprave Bijeljina, zatekla 35 kriminogenih osoba od kojih je zaplijenila kokain, oružje i novac.

“Pretresanje je izvršeno s ciljem sprečavanja krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, oružja i prostitucije, a prilikom pretresanja navedenog objekta u istom je pronađeno 35 kriminogenih lica, od čega je 26 muških i devet ženskih lica”, navedeno je u saopštenju.

Prilikom pretresa pronađeno je i privremeno oduzeto 14 paketića kokaina ukupne mase oko 46 grama, devet komada medicinskih droga, devet pištolja različitog kalibra te jedan gasni pištolj, tri pancira, kao i više od 20.000 konvertibilnih maraka u raznim valutama.

Akciju su sproveli pripadnici Policijske uprave Bijeljina i inspektori Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske pod nadzorom bijeljinskog Okružnog tužilaštva.

Tužilaštvu BiH biće dostavljen izvještaj protiv Tijane Ajfon, Ćuka, Tomića, Vujića i Kakuće zbog sumnje da su počinili krivična djela organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom međunarodno vrbovanje radi prostitucije Krivičnog zakona BiH.

Pored navedenih krivičnih djela, postoje osnovi sumnje da su navedena lica počinila i dva krivična djela iz nadležnosti Krivičnog zakona Republike Srpske, i to neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Oni će biti predati u nadležnost Tužilaštva BiH.

Za ostale osumnjičene će nakon saslušanja u saradnji sa bijeljinskim Tužilaštvom biti odlučeno ko će biti predat na dalje procesuiranje i za koja krivična djela će odgovarati.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.