Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tijelo mlađe žene u sarajevskoj kući ležalo je najmanje 7-8 dana

butmirska-kuca-tijelo

Radeći na utvrđivanju okolnosti pronalaska tijela žene mlađe životne dobi u Butmirskoj ulici u sarajevskom naselju Malta, policajci MUP-a KS-a saslušali su četiri osobe u svojstvu svjedoka.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo neprijavljivanje krivičnog djela i zbog nepružanja pomoći, u ponedjeljak u 20 sati uhapšen je V. S. (38) iz Sarajeva. Policija traga za B. F. (33) iz Zvornika, zbog sumnje da se može dovesti u vezu s ovim događajem, piše Oslobođenje.

Nakon pregleda, tijelo žene je prevezeno u prosekturu Bare, gdje će biti izvršena obdukcija, kao i identifikacija, navode iz policije.

Kako saznajemo, tijelo žene u kući je ležalo najmanje 7-8 dana…

Jučer smo na mjestu događaja u Butmirskoj ulici broj 1 zatekli policijske ekipe koje su obavljale uviđaj. Nakon što su otišle, ostao je komad žute trake sa natpisom “Stop policija” ispred vrata na kojima su bili natpisi “Ljut pas” i da je objekat pod videonadzorom, postavljeni vjerovatno s ciljem da otjeraju nepoželjne posjetioce…

Stanari Butmirske ulice pojašnjavaju da je ta kuća, prije dvije i po godine navodno prodata firmi Bosman. Prijašnji vlasnik Josip Čota je nakon prodaje odselio u Srbiju. Nakon toga, kuća je bila napuštena dok nije uselila romska porodica. Nedavno je i ona otišla, a potom su se u kući počeli skupljati narkomani, te uznemiravati i plašiti stanare okolnih objekata.

– Ta kuća je prodata u aprilu 2014. i od tada mi je ovdje nelagodno stanovati. Majka mi ostaje sama kada sam dežurni i nije mi jednostavno ostaviti je pored ovih koji po cijelu noć vrište. Upozoravao sam gazdu Bosmana, govorio da mi je ugrožena majka. Oni su trebali ovdje postaviti videonadzor. Bojim se stalno da ne zapale ovu kuću, jer bi odmah planula i moja, priča stanar susjedne kuće.

Stanarka obližnje zgrade ističe da se u zapuštenom dvorištu često mogu vidjeti inzulinske igle koje narkomani bacaju nakon korištenja.

– U četvrtak su cijelu noć bile cika i vriska. Ne znam na kakvim su oni drogama da se onako ponašaju. Ti narkomani što se skupljaju u kući u ponedjeljak su došli, vjerovatno vidjeli da je ta žena mrtva, izašli i sjeli u kafić preko puta i pozvali policiju. Ona se vjerovatno predozirala u kući, te da ne bi tu truhnula, jer ne bi imali gdje da sjede, oni su pozvali policiju. Deset minuta nakon što su sjeli u kafić, stigle su policija i Hitna pomoć. Ljekari su ustanovili smrt i otišli, priča naša sagovornica.