Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tijelo pronađeno u rijeci Bosni pripada ženskoj osobi

potraga bosna
Ilustracija

Tijelo pronađeno u rijeci Bosni, u mjestu Vjetrenica kod Vranduka, pripada ženskoj osobi potvrđeno je za Anadolu Agency (AA) iz MUP-a Teničko-dobojskog kantona.

Nakon što je u četvrtak prijepodne MUP Zeničko-dobojskog kantona zaprimio dojava o beživotnom tijelu u rijeci Bosni, pripadnici MUP-a ZDK su oko 11 sati potvrdili ove navode, a tijelo je oko 12:15 sati izvučeno iz rijeke Bosne.

Uviđaj je na licu mjesta obavio dežurni tužilac Tužilaštva ZDK-a, a naknadim pregledom utvrđeno je da se radi o osobi ženskog spola, potvrđeno je iz MUP-a ZDK.

S obzirom na to da je pronađeno tijelo dugo boravilo u vodi, identifikacija i obdukcija će se obaviti u poslijepodnevnim satima u Kantonalnoj bolnici Zenica, te bi više informacija trebalo biti poznato nakon obavljene obdukcije.

Tijelo je pronađeno u sklopu potrage za tijelom nestalog Zeničanina Amara Kozlića, koji je nestao nakon saobraćajne nesreće u Lašvi, kada su nastradali Almen Begović i Huso Delić, čija su tijela pronađena u automobilu izvučenom iz rijeke Lašve, 6. februara.