Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

doboj

Tokom policijskog sata krijumčarili migrante

Котор Варош – полицајци

Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta Tužilaštvu BiH će biti dostavljen izvještaj o izvršenom krivičnom djelu krijumčarenje lica

Policija u Doboju u petak je, tokom policijskog sata, otkrila osobe koje su krijumčarile migrante.

– U mjestu Pločnik, tokom zabrane kretanja na području Republike Srpske u vrijeme vaskršnjih praznika, u 17.00 sati su zaustavljena i kontrolisana tri putnička automobila koja su se iz pravca Sarajeva kretala prema uključenju na autoput Doboj – Banja Luka – saopćeno je iz Policijske uprave Doboj.

Kontrolisan je putnički automobil marke „audi“, kojim je upravljala osoba inicijala M.G. iz Bihaća, a koja je prevozila četiri migranta (po dva iz Pakistana i Afganistana), te „mercedes“ za čijim volanom je bio M.N. iz Cazina, s kojim je kao suvozač bio S.M. iz Bihaća, a koje je u vozilu prevozio pet migranata iz Pakistana.

Trećim automobilom marke „hyundai“ upravljala je osoba inicijala N.D. iz Bihaća, koja je prevozila pet migranata iz Pakistana.

Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta Tužilaštvu BiH će biti dostavljen izvještaj o izvršenom krivičnom djelu krijumčarenje lica, a svemu je obaviještena Služba za poslove sa strancima – Terenski centar Doboj, čiji će pripadnici preduzeti dalje mjere i radnje u vezi sa pronađenim migrantima.