Crna hronika

Banja Luka

Tokom vikenda uhapšeno sedam osoba

15/06/2020

Policija je od lica čiji su inicijali D.Đ. oduzela 1,22 grama zelene biljne materije koja podsjeća na marihuanu

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka uhapsili su tokom vikenda sedam lica – tri za kojima je raspisana centralna potjernica po naredbi osnovnog suda u Banjaluci, te četiri lica zbog počinjenih krivičnih djela i prekršaja iz oblasti zloupotrebe droge.

Uhapšena su lica čiji su inicijali M.Ć. za kojim je bila raspisana centralna potjernica zbog počinjenog krivičnog djela ugrožavanje opasnim oruđem pri tuči ili svađi, R.V. za kojim je bila raspisana centralna potjernica, te D.D. za kojim je bila raspisana centralna potjernica zbog počinjenog krivičnog djela krađa, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

U saopštenju je navedeno da su ova lica predata u nadležnost Okružnog centra Sudske policije Banjaluka.

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka su u petak, 12. juna, prilikom obavljanja redovnih poslova kod lica čiji su inicijali D.P. pronašli i oduzeli 0,62 grama zelene biljne materije koja asocira na marihuanu.

“U subotu, 13. juna, kod lica čiji su inicijali D.Đ. pronađene su i oduzete dvije tablete roze boje, koje asociraju na ekstazi. Policija je od lica čiji su inicijali D.Đ. oduzela 1,22 grama zelene biljne materije koja podsjeća na marihuanu”, navedeno je u saopštenju.

Iz policije navode da su ova lica uhapšena, te da protiv njih slijedi podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o proizvodnji i prometu droge nadležnom sudu.

“Zbog sumnje da je počinilo krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet droge, juče je uhapšeno lice čiji su inicijali V.G, kod kojeg je pronađeno 0,63 grama zelene biljne materije koja asocira na marihuanu”, navedeno je u saopštenju.

Protiv V.G. će Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Komentari

Autor: Srna

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.