Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

macan dao iskaz

Tomić tvrdi: Marinković je pucao u policajce, Macan je bio u Golfu?!

tomic (1)

Prema njegovim riječima kriminalac Savo Marinković je trenutno u njemačkom zatvoru i do nove godine bi trebao dobiti uslovni otpust

Aleksandar Macan jedan od osumnjičenih za ubistvo dvojice sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, u petak je, nakon što se predao u pratnji advokata Duška Tomića, dao iskaz u Tužilaštvu KS u kojem je ispričao svoju verziju događaja od 26. oktobra 2018. godine na Alipašinom Polju kada su ubijena dvojica sarajevskih policajaca Adis Šehović i Davor Vujinović.

U izjavi za portal “Avaza” advokat Duško Tomić tvrdi da je Macan izjavio da je kobne noći Sava Marinković ubio policajce?!

– Macan “nije pucao”, on je u tom momentu bio u Golfu 6 kojeg su pokušali da ukradu. Savo je bio biatlonac, prvak Balkana, zato je bio tako precizan- tvrdi Tomić za Avaz.

Tomić je ustvrdio i da se Savo Marinković trenutno nalazi u njemačkom zatvoru i da će do nove godine dobiti uslovni otpust. Tomić kaže da država mora nešto poduzeti kako bi se Marinković doveo u BiH, jer ako to ne učine, on bi mogao zauvijek ostati nedostupan.

Tomić tvrdi da su kobne noći bila samo njih trojica, Aleksandar Macan, Savo Marinković i Marko Trifković koji se nalazi u pritvoru u BiH po drugom osnovu.

– Niko drugi nije bio s njima. Samo su trojica bila u Seatu, sve drugo je naklapanje – ustvrdio je između ostalog Tomić.