Spahović priznao ubistvo Amila Geca i pristao na sedam i po godina zatvora

spahovic

Optuženi Tomislav Spahović, koji se tereti za ubistvo Amila Geca, sklopio je danas sporazum o priznanju krivnje s Kantonalnim tužiteljstvom Sarajevo.

Kako je Feni kazao Spahovićev branitelj, advokat Omar Mehmedbašić, Sud će taj sporazum razmatrati na ročištu 10. oktobra.

Pojasnio je da je odbrana predlagala šest, pa sedam godina zatvora, ali da je Tužiteljstvo insistiralo na 7,5 godina, na što je odbrana na kraju pristala.

Mehmedbašić je, nadalje, naveo da je stav/prijedlog odbrane temeljen na okolnostima „da njegov branjenik ranije nije osuđivan, odnosno da nije bio u sukobu sa zakonom, te da je bio napadnut“.

Kantonalni sud Sarajevo potvrdio je optužnicu protiv Tomislava Spahovića zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo – ubistvo, te protiv Arlisa Nišića zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivična djela – teška tjelesna povreda i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Spahović se tereti da je 22. aprila u ulici Nusreta Prohića, u sarajevskom naselju Buča Potok ispalio pet hitaca u pravcu vozila u kojem se nalazio Gec, a koji je usljed zadobijenih povreda preminuo 23. aprila.