Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U automobilu koji je pao u Vrbas nalazili se bivši učenici Gazi Husref-begove medrese

mladici
Foto: Facebook

Nakon što je jučer iz Vrbasa, na području općine Jajce, izvučen automobil s tijelom jedne osobe, danas će biti nastavljena potraga kako bi se utvrdilo je li bilo još stradalih, saopštio je MUP Srednjobosanskog kantona.

Nesreća se dogodila u nedjelju oko 13 sati u mjestu Podbarevo, općina Jajce, kada je automobil Renault Clio sletio s magistralne ceste u rijeku Vrbas.

Oko 18 vozilo je izvučeno na obalu, a u njemu je pronađeno tijelo mlađeg muškarca, koje pripada Abdurahmanu Ljevakoviću (26), sinu muftije sarajevskog Enesa Ljevakovića.

Policija ne želi saopštiti identitet osoba koje su se nalazile u automobilu, mada prema nezvaničnim saznanjima, s Ljevakovićem su još putovali Nihad Klino i Mehmed Karadža.

Hasan Jašarević, zajednički prijatelj stradalih, na Facebooku je objavio fotografiju uz poruku kako se sa mladićima čuo prije nesreće.

– Braćo moja, jučer ste me nazvali da me posalamite malo obradujete i pitate kad ću vam doći, jer eto podaleko sam od Bosne ponosne, a ja vam rekao uskoro aBda. I doista, bit će lijepo sresti vas ondje gdje se više i nećemo rastajati!  Svjedočim vašu dobrotu, iskrenost i čvrsto uvjerenje! Svi smo Allahovi i Njemu se vraćamo, napisao je Jašarević.

Podsjetimo, pripadnici rafting klubova Jajce i Donji Vakuf pretražili su jučer tok rijeke u dužini od oko tri kilometra, ali nisu pronađena druga tijela.

Jučer nije bilo uvjeta za rad ronioca, zbog zamućenosti rijeke, pa će se potraga za drugim, eventualno nastradalim osobama nastaviti tijekom dana.

Stradali mladići su bivši učenici Gazi Husref-begove medrese u Sarajevu, a doživjeli su nesreću na putu prema banjlučkoj Ferhadiji.

Potraga za nestalim u rijeci Vrbas: Poginuo sin sarajevskog muftije Ljevakovića