Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Detalji tragedije kod Ilijaša: Drvo oborilo dalekovod na kojem su bili radnici

elektrodistribucija

Jedna osoba je poginula, a druga teško povrijeđena u srijedu u mjestu Vruci kod Ilijaša tokom izvođenja radova na dalekovodu, saopćeno je iz MUP-a KS-a.

MUP je o ovom događaju ovaijestio dispečer Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS-a.

“Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici su zatekli povrijeđene radnike Elektrodistribucije Sarajevo S. Š. i A. A., kao i radnike firme “Brković SM” koja je vršila prokres 10-kilovoltnog dalekovoda na relaciji Nišići – Vrutci – Vukasovići. Tom prilikom radnici Elektrodistribucije izjavili da su vršili španovanje žica na dalekovodu, te da je oko 12.50 sati radnik firme “Brković SM” A. D. oborio jedno stablo smrče, koje je palo na našpanovane žice dalekovoda, te da je tom prilikom došlo do pucanja betonske nogare koja nosi drveni stub. Stub je potom pao zajedno sa radnicima Elektrodistribucije A. A. i S. Š. Pri padu A. A. je zadobio teške tjelesne povrede, konstatovane na KUM UKC Sarajevo, dok je drugi radnik S. Š. prilikom pada zadobio povrede od kojih je podlegao na licu mjesta, a što je konstatovana ekipa Hitne pomoći, istakli su iz MUP-a, prenosi Oslobođenje.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je izašao na lice mjesta i rukovodio uviđajnim radnjama, zajedno sa policijskim službenicima MUP-a Kantona Sarajevo i inspektorom zaštite na radu. Tijelo preminulog S. Š. je vozilom KJKP Pokop prevezeno u prostorije prosektur Bare.