Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Crna hronika

Tragedija kod Neuma: Umro od ujeda poskoka, iako je primio protivotrov

28/07/2015

Josip Bjeloper iz mjesta Dubravica, u zaleđu Neuma, preminuo je nakon što ga je ugrizao poskok, iako je brzo po ujedu primio potrebni serum.

Njega je u mjestu Dubravica u nedjelju u popodnevnim satimazmija otrovnica ugrizla dok je u vrtu brao paradajz.

Odmah po ugrizu Bjeloper je otišao u neumski Dom zdravlja, gdje je oko 17.00 sati primio serum koji se daje u slučaju zmijskog ugriza.

Iz Doma zdravlja pacijent je hitno upućen na dalje liječenje u bolnicu u Mostar, ali je na putu do tamo povraćao i gubio vid, što je bio znak da nešto nije u redu, piše zagrebački Večernji list, izdanje za BiH.

U mostarsku bolnicu Bjeloper je primljen između 18.00 i 18.30 sati, ali je, uprkos naporima ljekara, preminuo u ponedjeljak u 4.00 sata, odnosno 12 sati nakon zmijskog ugriza.

Pozivajući se na službene izvore, list navodi da je serum bio ispravan i da nije bilo propusta u liječenju stradalog, zbog čega u ovom slučaju nema elemenata krivične odgovornosti.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.