Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tragedija kod Nevesinja: Prestao piti lijekove pa nožem ubio majku

policija RS-MUP RS

Siniša Đerić (38) iz Nevesinja uhićen je zbog sumnje da je nožem ubio svoju majku Anđu (68) u kući u naselju Gvozd kod Nevesinja, a mještani pričaju kako je on imao psihičkih problema.

Kažu da je u zadnje vrijeme prestao piti lijekove te se čudno ponašao, a kada je jedan rođak došao kod njega kući gdje je ležala mrtva Sinišina majka, Siniša je navodno jedva otvorio vrata te samo rekao da je u kući neka žena.

Kažu da je taj rođak otišao kod njih jer se Anđa nije pojavljivala neko vrijeme, a tamo ju je zatekao mrtvu.

Kako se saznaje, Anđa i njezin sin živjeli su sami u kući koja je dodijeljena izbjeglim i raseljenim osobama

“Rođak ih je zvao na telefon, ali nisu se javljali. Bio je uporan, a onda se jednom Siniša javio i rekao da je ona krenula kod njih. To mu je bilo sumnjivo, pa je otišao do njih.

Kucao je na vrata, ali nitko mu nije otvarao. Nije odustajao i nakon nekog vremena Siniša je otvorio. Izgledao je čudno, rekao je da je u kući neka žena. Kada je njihov rođak ušao u kuću, vidio je Anđu na podu pored kauča, bila je u pidžami i sva u krvi. Rođak je odmah istračao i zvao policiju”, ispričao je jedan od mještana Gvozda.

U Gvozdu se priča kako je Siniša majku navodno skoro zaklao velikim nožem te kako je i on imao ozljeda po rukama koje je sam sebi nanio.

Kako se saznaje, Anđa i njezin sin živjeli su sami u kući koja je dodijeljena izbjeglim i raseljenim osobama. Po riječima mještana, iako je Siniša bio psihički nestabilna osoba, nikada ranije nije ispoljavao agresivnost niti netko od njih zna da je majka ranije imala bilo kakvih problema s njim.

Anđin muž preminuo je prije nekoliko godina, a kćerka sa svojom obitelji živi u Trebinju.

“Priča se da je on godinama imao psihičkih problema i da je pio lijekove. Mi nismo imali dojam da je bolestan. Ona je bila fina žena, ljubazna, sretali smo je u prodavnici. Međutim, mnogi nisu vidjeli danima da je izašla iz kuće.

Navodno je i on prestao da pije lijekove, a danima pre tragedije bio je ćudljiv i povučen”, ispričala je jedna od mještanki naselja Gvozd.