Boljanić kod Doboja

Tragedija na farmi pilića, poginuo muškarac, njegova supruga povrijeđena

doboj eksplozija – nezavisne

Kako se nezvanično saznaje, supružnici su jučer oko devet sati bili na farmi kada je došlo do velike eksplozije peći koja je bila u objektu a koja je izazvala snažnu detonaciju

Živko Ristić (71) poginuo je jučer u eksploziji koja se desila na farmi pilića u mjestu Boljanić kod Doboja dok je njegova supruga Đurđija (60) povrijeđena, javljaju Nezavisne novine.

Kako se nezvanično saznaje, supružnici su jučer oko devet sati bili na farmi kada je došlo do velike eksplozije peći koja je bila u objektu a koja je izazvala snažnu detonaciju.

“Od siline udara izbijeni su vrata i prozori objekta za uzgoj pilića, a muškarac se našao na udaru pa je nažalost nastradao na licu mjesta, dok je žena bila na drugom dijelu te je bila zaštićena i prošla sa povredama koje nisu opasne po život”, rekao je izvor blizak istrazi.

Žena je sa opekotinama prevezena u bolnicu ali nije životno ugrožena.Ona je nakon ljekarskog zbrinjavanja odmah u toku dana otpuštena kući.

Izvor Nezavisnih ističe da se sumnja da je peć koja se koristila kao izvor za zagrijavanja na farmi, navjerovatnije bila neispravna, što je izazvalo eksploziju koja je nažalost završila tragično.

U Policijskoj upravi Doboj su nam potvrdili da je u jutarnjim satima odnosno u 9.25 sati policiji prijavljeno da je došlo do nepoznate eksplozije na farmi pilića, vlasništvo Ž.R.

“Usljed eksplozije na sistemu zagrijavanja prostorije za uzgoj pilića Ž.R. je stradao dok je njegova supruga Đ.R. je vozilom hitne pomoći prevezena u dobojsku bolnicu zbog opekotina koje je zadobila”, naveli su iz policije.

Pripadnici policijske uprave Doboj juče su zajedno sa nadležnim vještakom na licu mjesta obavljali uviđaj.

Prema dosadašnjim informacijama u ovom slučaju nema elemenata krivičnog djela i uzrok je vjerovatno dotrajalost peći.