Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tragedija u BiH: Otac petero djece stradao u teškoj nesreći (FOTO)

vrazici

Zbog tragične smrti 39-godišnjeg Amela Šabanovića podmajevičko mjesto Vražići kod Čelića okovano je tugom. Nesreća se dogodila u subotu uveče, a Šabanović je smrtno stradao u prevrtanju traktora koji je prevozio kukuruznu silažu.

Kobnog dana na njivama oko Vražića bila je radna atmosfera, jer se pravila silaža i vukla u skladišta. Među njima je bio i Šabanović, a prije nego što će se svi vratiti kućama organizovan je zajednički ručak. Niko tada nije ni slutio da će sat kasnije da svjedoče velikoj tragediji, piše Dnevni avaz.

– Amel je zamolio vozača traktora Asmira Š. da s njim ide kući. Međutim, traktorska prikolica je bila natovarena silažom, a mjesta u traktorskoj kabini nije bilo. Amel se odlučio da stane na rudu koja povezuje traktor i prikolicu. U jednom trenutku vozač traktora je izgubio kontrolu i skrenuo u jarak. U tom trenutku traktor i prikolica su prikliještili Amela, koji je ostao pokriven silažom koja se rasula okolo – navode nam očevici tragedije koja je šokirala mještane Vražića.

Foto: Dnevni avaz

Po mraku se krenulo u akciju spašavanja povrijeđenog vozača traktora i prikliještenog Amela Š. Vozač je zadobio lakše tjelesne povrede, dok je Amel Šabanović prevezen u bolnicu u Brčkom.

– Ljekari su u Brčkom konstatovali njegovu smrt – rekli su u Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona, pod čijim su rukovodstvom službenici PU Tuzla obavili uviđaj na mjestu tragedije.

Od mještana Vražića saznajemo da je porodica Šabanović teško živjela. Amel je radio razne vrste poslova kako bi prehranio porodicu, koja je nedavno postala bogatija za još jednog, petog člana.

Nedavno je, navode komšije, dobio posao u Hrvatskoj i napokon stao na noge. Nažalost, u subotu uveče je tragično nastradao, a iza njega su ostali supruga i petero malol,etne djece, piše Avaz.ba.