Tragedija u Hrvatskoj: Pronašao suprugu i sinove u zaleđenoj vodi

tragedija

Inače vesela i pozitivna peteročlana porodica Vavra iz Josipovca Punitovačkog od nedjelje u 14 sati zavijena je u crno baš kao i cijelo mjestašce koje suosjeća sa njihovom jezivom tragedijom.

Jeziv prizor beživotnih tijela dvojice braće Josipa (8) i Leona (10) te supruge Ane, koja je jedva davala znakove života u zaleđenom ribnjaku nakon što je sinove neuspješno pokušavala izbaviti iz mrzle vode, pronašao je shrvani otac Branko Vavra.

Za razliku od uzornih školaraca kojima nije bilo spasa, njihovu majku liječnici su izvukli iz ‘ralja smrti’ u osječkom KBC Osijek gdje se oporavlja od zadobivenih povreda. U dom Vavrinih slijevaju se rijeke ljudi kako bi izjavili sućut neutješnom ocu koji trenutno skrbi o trećem sinu.

O tragediji koja je potresla cijeli kraj, ali i zemlju, svjedoči i crna zastava na Osnovnoj školi u koju su išla braća. Obzirom na školske praznike, većina njihovih školskih kolega ne zna da će ih s početkom nastave u razredu biti manje. Podsjetimo, do tragedije je došlo tokom nestašne i neoprezne dječje igre. Hodali su uz rub strmog ribnjaka. Jedan od braće je upao u njega i probio ledenu površinu, te ga je drugi krenuo spašavati. Svi napori bili su uzaludni.

Prema policijskom izvješću bilo je oko 13,30 sati, a majka je pola sata kasnije primijetila da joj sinova nema jer nije više čula njihov žamor u sniježnoj idili, pa je krenula za njima. Došla je do ribnjaka gdje joj se sledilo srce od prizora dvojice sinova u hladnoj vodi. Skočila je za njima, ali zbog stanja šoka, kao i činjenice da su dječaci bili u vodi barem pola sata te da nisu pokazivali znakove života, nije im uspjela pomoći. Ubrzo je za njom krenuo i suprug Branko koji je, uprkos svemu, uspio spasiti barem njezin život.

Mjestom je zavladala panika. Kolima Hitne pomoći prevezeni su u osječku bolnicu gdje su u 17,35 sati doktori, nakon svih uloženih napora, konstatirali smrt dvojice školaraca…