Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nedžad Demić nije našao venu, pa probio glavnu arteriju i iskrvario

Foto: Dnevni list

Nedžad Demić /41/, čije je tijelo pronađeno na ulici u Mostaru, preminuo je od povreda koje je sam sebi nanio oštrim predmetom.

U Tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona su naveli da N.D. nije uspio pronaći venu da bi sebi dao dozu opojnog sredstva, pa je oštrim predmetom pokušao doći do glavne arterije u predjelu prepona, te sebi nanio povredu usljed koje je brzo iskrvario.

“Policija je saslušala nekoliko osoba, urađen je listing poziva i nakon izvršene obdukcije možemo konstatovati da nije počinjeno krivično djelo, te da je riječ o zadesnoj smrti”, rečeno je novinarima u kantonalnom Tužilaštvu.

Mostarska hitna pomoć prošle noći je obavijestila policiju o smrti nepoznatog muškarca u Ulici Štefe Šulentića u Mostaru.

Policija je utvrdila da je N.D /41/ preminuo od povreda nanesnim oštrim predmetom.


Zašto nije mogao naći venu

Teški ovisnici o drogama nakon dugogodišnjeg konzumiranja ne mogu tako jednostavno pronaći vene obzirom da dolazi do njihovog propadanja, bakterijskih infekcija krvnih sudova i ostalih infekcija mekog tkiva.

Posebno su česte infekcije na mjestima uboda, u vidu potkožnih apcesa, upadljivih tragova zapaljenih vena, ili otečenih i modrih ruku uslijed otežane venske cirkulacije.