Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

detalji tragedija

Tragična sudbina Emira i Ramajane: Dugo su čekali bebu, zajedno su otišli u smrt

nesreca

Očevici nesreće kažu da je sudar bio stravičan te da je bračni par zadobio veoma teške povrede i nije im bilo spasa

Emir i Ramajana dugo su čekali bebu i bili su presrećni kada su je dobili, ali nažalost tragedija je u trenu prekinula njihovu sreću i svi su zajedno otišli u smrt.

Kaže za Nezavisne novine rođak supružnika Temimović iz Sarajeva, koji su jutros poginuli zajedno sa svojom četvoromjesečnom bebom u direktnom sudaru renoa i kamiona dok su iz pravca Ključa išli prema Mrkonjić Gradu.

Tragedija se desila jučer ujutro  u mjestu Čađavica, kada je, prema riječima očevidaca, “renault”, za čijim volanom je bio nastradali Temimović, odjednom iz zasad neutvrđenih razloga prešao u suprotnu traku te podletio pod kamion mercedes preduzeća “Mrkonjićputevi”, za čijim je volanom bio V.S. iz Mrkonjić Grada, koji nije ozbiljnije povrijeđen.

Kako su ispričali očevici stravične saobraćajne nesreće, “renault” je na pravcu bez preticanja samo skrenuo u drugu traku te se zakucao u kamion, koji je od siline udara završio pored puta.

O strahotama nesreće svjedoči potpuno smrskan “renault”, u kojem su na licu mjesta nastradali supružnici, a bebi od četiri mjeseca pokušali su pomoći ljekari u Mrkonjić Gradu, ali je nažalost podlegla.

Očevici nesreće kažu da je sudar bio stravičan te da je bračni par zadobio veoma teške povrede i nije im bilo spasa.

“Navodno je beba bila živa kada je došla Služba hitne pomoći, ali je umrla na putu za bolnicu”, kažu potreseni očevici.

Kako su nam ispričali rođaci nastradale porodice, ovu tragediju vidio je otac nastradale žene, koji je autom išao iza njih.

Bio je, kažu, nekoliko vozila iza njih i prepoznao automobil svojih zeta i kćerke, s kojima je bilo njihovo nedavno rođeno dijete.

Ramajana Temimović, koja je doskora radila kao ljekar u Ključu, i njen muž, koji je bio profesor na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, kobnog dana vraćali su se iz Ključa u Sarajevo, gdje su se nedavno odselili.

“Njih su svi voljeli, bili su divni ljudi puni života, a dijete im je unijelo radost u život, koji je tek bio pred njima. Tog dana bili su u Ključu i krenuli kući u Sarajevo kako bi proslavili Emirov rođendan, u automobilu su imali i tortu. Ta tragedija desila se u trenutku, ko zna zašto su prešli u suprotnu traku, možda se čovjek bio okrenuo prema bebi, sad već nije ni važno jer je sekund bio dovoljan da se desi ova tragedija”, kaže poznanik ove porodice.

Na licu mjesta novinari su zatekli smrskani automobil, koji svjedoči strahotama koje su se desile, i rođake nastradalih, koji su u stanju šoka sakupljali rasute lične stvari kako bi ih odnijeli neutješnoj porodici.