Crna hronika

u jezeru Župica

Tragično okončana potraga za Vinkom Maksić, pronađeno njeno tijelo

19/04/2019

Vinka Maksić posljednji put je viđena u nedjelju, 31.marta, kada se iz porodičnog doma udaljila u nepoznatom pravcu, dok je njezin nestanak prijavljen u srijedu, 3. aprila

Beživotno tijelo 69-godišnje Vinke Maksić iz naselja Mrđe kod Drvara pronađeno je u četvrtak u poslijepodnevnim satima u jezeru Župica pored drvarskog naselja Prekaja, potvrđeno je Feni iz Kantonalnog tužiteljstva u Livnu.

Vinka Maksić posljednji put je viđena u nedjelju, 31.marta, kada se iz porodičnog doma udaljila u nepoznatom pravcu, dok je njezin nestanak prijavljen u srijedu, 3. aprila.

Intenzivnom potragom pretražen je velik dio nepristupačnog terena oko mjesta gdje je starica zadnji put viđena, a također i dio oko jezera gdje je naknadno pronađena, ali se ranije po pretpostavkama spašavatelja, tijelo nije vidjelo u vodi.

U potragu za staricom kroz protekle sedmice bili su uključeni službenici Policijske uprave Drvar, Općinska služba Civilne zaštite, lokalno lovačko udruženje te pripadnici GSS-a BiH iz Livanjskog kantona, Mostara, Čapljine, Gruda, Čitluka i Posušja, s dva potražna tima s psima.

Iz Kantonalnog tužiteljstva naloženo je da se izvrši obdukcija koja će biti obavljena u subotu, 20. aprila.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.