Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trebinje se oprostilo od Ane Čučković: Bila je naš šampion

Ana-cuckovic-bh

Reprezentativka BiH u plivanju Ana Čučković (18) iz Trebinja poginula je u ponedjeljak oko 16 sati  u saobraćajnoj nesreći na putu Trebinje – Herceg Novi.

U automobilu „peugeot“, u kome je bila i nastradala Čučković, bila su još četiri maturanta, dvije devojke i dva mladića.

Prema nezavničnim saznanjima, vozač „peugeota“ i još jedna maloljetna saputnica zadobili su lakše povrede. U CJB Trebinje je potvrđeno da je automobil „peugeot“ imao kontakt sa automobilom „golf 2“, u kome je bio samo vozač koji nije povrijeđen.

Više detalja nisu mogli da saopšte dok se ne završi vještačenje. Prema saznanjima „EuroBlica“, maturanti su išli na saučešće, pošto je njihovoj drugarici iz razreda dan ranije preminuo otac.

Foto: Nezavisne novine

Foto: Nezavisne novine

Nakon udesa u kome je Ana Čučković zadobila smrtonosne povrede ljekari trebinjske bolnice su se bezuspješno borili za život mlade trebinjske plivačice.

Obdukcija tijela obavljena je juče u trebinjskoj bolnici, a komemorativna sjednica je danas u podne u Kulturnom centru Trebinje.

Ana Čučković upravo je završila četvrti razred u trebinjskom Centru srednjih škola, smijer trgovački tehničar, a ove sedmice trebalo je da polaže maturski ispit.

ana222

– Ne možemo da vjerujemo šta se dogodilo. Samo prije sedam dana proslavljali smo matursku veče. Svi smo u šoku – rekao je za „EuroBlic“ jedan trebinjski maturant.

Čučković je višestruka prvakinja BiH i RS u plivanju i državna juniorska rekorderka na 100 metara prsno. Više puta je dobijala priznanja na izborima najperspektivnijeg sportiste Trebinja i RS.

Na komemorativnoj sjednici danas u Trebinju  okupio se veliki broj Trebinjaca kako bi se oprostio od svoje mlade sugrađanke.

Bila je najbrža i najbolja, bila je naš šampion, a od sada će biti kolektivno sjećanje svoga grada, zapamćena kao tek punoljetni pupoljak koji je pronosio slavu sportskog Trebinja i koji je ovdje u Domu kulture ujedinio cio grad, stare i mlade, radnike i direktore, sve sugrađane različitih političkih opredjeljenja – spojene u jednom bolu koji se zove Ana Čučković.

Ovako se Trebinje u svojim obraćanjima opraštalo od svoje miljenice, ujedinjeno, kako je istakao gradonačelnik Slavko Vučurević u jednom bolu, isto onako kako su Anu ujedinjeno bodrili i aplaudirali joj nakon svake njene plivačke pobjede koja je bila i uspjeh cijelog grada, prenose Nezavisne novine.

Foto: Nezavisne novine

Foto: Nezavisne novine

Podsjetivši sve prisutne da ovozemaljska smrt ne znaći i smrt prijateljstva, Dragana Vukanović, Anina najbolja drugarica je istakla da od danas ni njeni prijatelji ni njen grad neće biti isti, jer će se osjećati praznina. „Zajedno smo gradili budućnost, tražeći srećnu zvijezdu pod ovim zvjezdanim nebom koju mi još ovdje na zemlji tražimo, a ti, draga prijateljice, postala si dio toga zvjezdanog prostranstva, jer sada počivaš u miru sa druge strane neba, odabrana od Boga, jer Bogu uvijek bira samo najbolje“, kazala je Dragana.

Na kilometre isplivanih trka, na brojne medalje i pobjednička postolja, podsjetio je Goran Todorović, predstavnik Plivačkog saveza BiH i RS, istakavši da će Anino ime i njenih 18 godina ostati zlatnim slovima upisani u plivački sport naše zemlje.

Ana je sahranjena danas u Trebinju.