Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tri lažne dojave o postavljenim bombama u ugostiteljskim objektima u Bijeljini

policija22

U roku od jednog sata policija u Bijeljini primila je tri dojave o postavljenim bombama u ugostiteljskim objektima, za koje je utvrđeno da su bile lažne, potvrđeno je Srni u Centru javne bezbjednosti /CJB/ Bijeljina.

U 23.23 sati sinoć nepoznati muškarac telefonom je prijavio policiji da je postavljena bomba u ugostiteljskom objektu “Kafanska vrata”.

Potomo je u 23.31 sati nepoznati muški glas dojavio da je postavljena bomba u objektu “Ajs bar” u centru grada, koja će eksplodirati za jedan čas.

U četiri minute poslije ponoći nepoznati muškarac prijavio je policiji da je bomba postavljena u diskoteci “Insomnija”.

Po svim prijavama policija je evakuisala ljude i obezbijedila prilaze ovim objektima, a nakon izvršenog pregleda utvrđeno je da su dojave o postavljenim bombama bile lažne.

Iz CJB-a su ponovo upozorili da je svako lažno prijavljivanje krivično djelo za koje je propisana kazna od novčane do kazne zatvora, a građanima je upućen apel da pokažu maksimalnu ozbiljnost da se ovakvi slučajevi ne bi ponavljali.

U maju su u Bijeljini bila tri slučaja lažnih dojava o postavljenim bombama, u Ekonomskoj školi, u ugostiteljskom objektu “Kafanska vrata” i u Tržnom centru “Fis”.