Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

akcija fup-a

Tri osobe lišene slobode, pronađene dvije vrste opojnih droga

fup droga
Foto: FUP

Kriminalistički se obrađene, te će o njihovom daljnjem statusu odlučivati Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo

Službenici Federalne uprave policije (FUP) priveli su tri osobe zbog sumnje da su na području Kantona Sarajevo, neovlašteno nabavili i posjedovali određenu količinu opojne droge amfetamin i cannabis koja je prilikom pretresanja pronađena.

-Kriminalistički se obrađene, te će o njihovom daljnjem statusu odlučivati Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo – navodi se iz FUP-a.

Službenici Federalne uprave policije poduzimali su mjere i radnje iz svoje nadležnosti na području Kantona Sarajevo, općina Hadžići, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo u cilju sprječavanja neovlaštenog prometa opojnim drogama.

-U okviru tih aktivnosti izvršeno je legitimisanje i pretres tri osobe A.A. (1988) iz Sarajeva, A.D. (1994) iz Sarajeva i I.H. (1992) iz Fojnice, zbog osnova sumnje da bi mogle posjedovati predmete koji potiču iz krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga Krivičnog zakona FBiH. Pretresom je pronađena određenu količinu opojne droge Amfetamin i Cannabis – navodi se.