Crna hronika

Tri osobe uhapšene u Sarajevu zbog otmice

17/12/2016

Policijski službenici Četvrte Policijske uprave su u petak u 19.00 sati uhapsili tri osobe N. S. (1988.), Š. H. (1997.) oba sa Ilidže i B. B. (1991.) iz Sarajeva, zbog krivičnog djela otmice.

Kako je iz MUP KS-a saopćeno, ove osobe su uhapšene pod sumnjom da su u ranijem periodu počinili krivično djelo otmice.

G.A. uhapšen zbog krađe
Policijski službenici Treće PU su u petak u 15.15 sati uhapsili G. A. (1980) iz Sarajeva, zbog sumnje da je u ranijem periodu počinio krađu.

Razbojništvo nad uposlenikom firme “Mujanić”
U ulici Hrasnička cesta do broja 31, općina Ilidža, nepoznata osoba je uz prijetnju pištoljem izvršila razbojništvo nad uposlenikom firme “Mujanić” d.o.o. Sarajevo. Otuđen je novac.

Razbojništvo nad radnicom apoteke “Gral”
U apoteci “Gral” u ulici Sulejmana Filipovića broj 16, općina Novi grad Sarajevo, u petak u 18.35 sati nepoznata osoba je uz prijetnju pištoljem izvršila razbojništvo nad radnicom K. S. Otuđen je novac.

U eksploziji oštećena dva vozila
U ulici Ruđera Boškovića do broja 153, općina Novo Sarajevo, u petak u 20.05 sati nepoznata osoba je aktivirala eksplozivnu napravu. Nije bilo povrijeđenih osoba, a usljed eksplozije došlo je do oštećenja na parkiranim vozilima marke “vw kombi T-2”, registarskih oznaka K25-A-323, i na automobilu marke “vw-kombi T-2, bez registarskih oznaka, vlasništvo S. A. iz Sarajeva.

Komentari