Crna hronika

dopunjen izvještaj

Trifkoviću na teret stavljeno novo teško krivično djelo

12/05/2019

Istražitelji su utvrdili da je Trifković, zajedno sa Stefanom Samardžijom i Milošem Obradovom, u noći sa 26. na 27. juli prošle godine u ulici Azize Šaćirbegović u Sarajevu ukrao Škodu Octaviju

Srećko Trifković sa Pala novi je osumnjičeni za učešće u likvidaciji Damira Ostojića iz Banje Luke 5. septembra 2018. godine. Do sada su identificirana još dvojica pomagača, ali je direktni izvršilac i dalje nepoznat.

Republičkom javnom tužilaštvu Republike Srpske protiv Trifkovića je jučer dostavljena dopuna izvještaja u slučaju teškog ubistva Damira Ostojića i pokušaja ubistva njegove supruge Sandre Jošić te teške krađe na račun D. A. iz Njemačke, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Istražitelji su utvrdili da je Trifković, zajedno sa Stefanom Samardžijom i Milošem Obradovom, u noći sa 26. na 27. juli prošle godine u ulici Azize Šaćirbegović u Sarajevu ukrao Škodu Octaviju, karavan crne boje, vlasništvo D. A. iz Minhena. Škodu su skrivali na nepoznatoj lokaciji u Sarajevu.

Škodu su 31. jula 2018. prevezli na područje Banje Luke, gdje su je držali na skrivenom mjestu sve do 5. septembra 2018. Sumnja se da su tog dana Trifković, Samardžija i Obradov, prema prethodnom planu i dogovoru s još najmanje jednim, za sada nepoznatim izvršiocem, koristili Škodu za praćenje Damira Ostojića i Sandre Jošić.

Na unaprijed pripremljenoj lokaciji, na raskrsnici Kozarske i ulice Duška Trifunovića, za sada nepoznata osoba čekala je dolazak Ostojića i Jošić. Kad su stigli u 23.48 sati, nepoznati ubica u njih je iz neposredne blizine iz automatske puške kalibra od 7,62 milimetra ispalio tri kratka rafala od 16 projektila.

Pet hitaca pogodilo je Damira Ostojića u tijelo i glavu, nanijevši mu povrede od kojih je na mjestu preminuo. Šest metaka pogodilo je njegovu suprugu Sandru Jošić u predjelu tijela i glave, nanijevši joj teške tjelesne povrede, opasne po život.

Savić nema informacija

Kantonalni sud u Sarajevu je krajem aprila produžio za tri mjeseca pritvor automafijašu sa Pala Srećku Trifkoviću, koji je osumnjičen u predmetu ubistva sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Advokatica Tatjana Savić, koja zastupa Trifkovića, nije upoznata o dopuni izvještaja u slučaju ubistva Damira Ostojića.

– Nemam nikakvih informacija o tome – kratko je kazala Savić.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.