Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bosanska Gradiška

Trojica se potukla u kafani, jedan od njih napao i teško povrijedio policajca

policija-rs-noc4

Policaja je sinoć postupila po zaprimljenoj prijavi narušavanja javnog reda i mira tučom u ugostiteljskom objektu u mjestu Elezagići kod Bosanske Gradiške

Policijski službenici Policijske stanice Nova Topola lišili su slobode muškarca koji je nakon tuče u kojoj su učestvovale još dvije osobe fizički napao i povrijedio policijskog službenika, javlja Anadolu Agency (AA).

Policaja je sinoć postupila po zaprimljenoj prijavi narušavanja javnog reda i mira tučom u ugostiteljskom objektu u mjestu Elezagići kod Bosanske Gradiške.

“Dolaskom na lice mjesta zatečena su tri lica koja su narušila javni red i mir međusobnom tučom i to N.P, Z.K. i J.B. svi iz Gradiške, kojom prilikom je N.P. verbalno vrijeđao policijske službenike i oglušio se o izdato naređenje da prestane sa narušavanjem javnog reda i mira, nakon čega je fizički napao policijskog službenika nanijevši mu tjelesne povrede, te je lišen slobode. Lice Z.K. ometalo je policijskog službenika prilikom vršenja službene radnje lišenja slobode lica N.P. nakon čega je isti i lišen slobode”, navodi se u saopštenju iz Policijske uprave Gradiška.

O svemu je obaviješten dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji je naložio da se preduzmu sve neophodne mjere i radnje na kompletiranju i dokumentovanju predmeta, te da se dostavi izvještaj protiv N.P. za krivično djelo “Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje”.

O navedenom događaju obaviješten je i dežurni sudija Osnovnog suda Gradiška, koji je naložio da se po kompletiranju i dokumentovanju predmeta protiv N.P, Z.K. i J.B. dostavi zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenih prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru.

“Policijska uprava Gradiška osuđuje svaki vid nasilnog ponašanja i napada na policijske službenike i poziva građane da se uzdrže od ovakvih ili sličnih ponašanja”, stoji u saopštenju.