Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trostruki ubica Muhamed Kadirić predat Tužilaštvu USK-a

kadiric1

Muhamed Kadirić (38), koji je ubio trojicu prijatelja u mjestu Vrhpolje u Sanskom Mostu, predat je danas Tužilaštvu Unsko-sanskog kantona /USK/, potvrdili su iz Ministarstva unutrašnjih poslova USK-a.

Kadirić će biti zadržan još 24 sata kako bi ga ispitao tužilac koji vodi istragu.

Podsjećamo, Kadirić je lišen slobode juče oko 15.00 časova u zaseoku Kadirići, u mjestu Vrhpolje, u Sanskom Mostu nakon što je ubio trojicu svojih prijatelja.

Ubijeni i osumnjičeni za ubistvo su, kako kažu mještani dan proveli zajedno radeći poljoprivredne poslove, a zatim su otišli sa njive.

“Oni su u pomoćnom objektu Kadirićeve kuće nastavili piti i družiti se. Izgleda da su se pijani posvađali, ali zaista ne znam zbog čega. Desio se strašan zločin, svi smo uplašeni i u šoku”, kazao je jedan od mještana Vrhpolja.

Osumnjičeni je u pomoćnom objektu vlastite kuće sa trojicom prijatelja Elkazom Razićem, Safetom Kadirićem i Emirom Bajrićem konzumirao alkohol, kada je iz još nepoznatih razloga, uslijedila verbalna prepirka.

Kadirić je otišao po automatsku pušku i rafalnom paljbom ubio trojicu prijatelja.

Kadirićeve žrtve, sa kojima je bio čak i porodično vezan, pokušale su pobjeći, ali nisu uspjele.

Tijela dvojice ubijenih pronađena su u objektu, dok je jedno bilo van objekta.

Nakon ubistva, Kadirić je otišao do komšije mehaničara i od njega tražio telefon da pozove policiju, da bi potom otišao u obližnji ugostiteljski objekat “Dukat”, gdje je mirno sačekao policiju, koja ga je lišila slobode.

Mještani tvrde da je Muhamed Kadirić bio u ratu i da je bolovao od PTSP-a, a komšije koje su imale više kontakta s njim navode da je u posljednje vrijeme često utjehu tražio u alkoholu.