Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trudnica i njen nevjenčani suprug krali bankovne kartice

mup rs

Nevjenčani supružnici iz okoline Gradiške osumnjičeni su za krađu u jednoj kući u toj općini te korištenje ukradenih bankovnih kartica.

Radi se o muškaracu N.P., koji je uhapšen 2.septembra, dok je od njegove nevjenčane supruge, M.D., zbog osmog mjeseca trudnoće, uzeta izjava u svojstvu osumnjičene, bez primjene mjere lišenja slobode, saopćeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka.

Oni su otkriveni tokom policijskog rada na rasvijetljavanju provalne krađe u jednoj porodičnoj kuću u mjestu Gornji Karajzovci, kod Gradiške, koja je prijavljena 1. septembra, kao i podizanja novca s bankomata pomoću otuđenih bankovnih kartica.

Iz kuće je ukraden pištolj, dvije bankovne kartice podnosioca prijave s pripadajućim PIN kodom, rezervni ključeve od putničkog vozila ”audi” i tri ključa od pomoćnih objekata domaćinstva.

Nevjenčani supružnici su nakon krađe, u četiri navrata, koristeći pomenute bankovne kartice, s bankomata podigli novac s računa oštećenog, u ukupnom iznosu od oko 3.500 KM.

Pretresom objekata koje izvršioci ove teške krađe koriste, na četiri lokacije na području općine Gradiška, pronađen je i privremeno oduzet novac u ukupnom iznosu od oko 1.500 KM, kao i pripadajući PIN kod od bankovne kartice.

Nakon izvršene kriminalističke obrade, N.P. je pušten na slobodu.

Protiv nevjenčanih supružnika će nadležnom tužilaštvu biti dostavljen izvještaj zbog počinjenog krivičnog djela ”teška krađa”.