12 saobraćajnih nesreća

Tuče i napadi na policiju u novogodišnjoj noći u RS-u

policija-rs-noc4

Policijski službenici su u Gradišci, pretresom stana osobe inicijala M.S., pronašli i oduzeli 164,82 gr marihuane i 19,96 gr spida. M.S. je lišen slobode

U Republici Srpskoj (RS) je u novogodišnjoj noći evidentirano 11 krivičnih djela, od čega jedna teška krađa, 14 narušavanja javnog reda i mira, među kojima šest tuča te dva napada na policiju i pet ostalih prekršaja.

Dogodilo se i 12 saobraćajnih nezgoda, u kojima su dvije osobe lakše povrijeđene, a u ostalim je pričinjena materijalna šteta, potvrđeno je Feni iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

Na području Policijske uprave Banja Luka prijavljen je fizički napad, u kojem su povrijeđene dvije osobe.

Sve se dogodilo u ugostiteljskom objektu u centru Banje Luke. Policija je na mjestu događaja zatekla povrijeđene M.S. iz Banje Luke i P.O. iz Laktaša, koji su izjavili da su neposredno prije prijave fizički napadniti od nepoznatih osoba.

Na području Policijske uprave Istočno Sarajevo evidentirano je krivično djelo izazivanje opšte opasnosti te nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici.

U Prijedoru je zabilježen napad na službeno lice i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, te po jedno krivično djelo tjelesna povreda i nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici.

Oko 01.00 sati u Prijedoru su, ispred ugostiteljskog objekta, policijski službenici čuli su viku i galamu, a prilikom kontrole objekta, lice R.P. je fizički napao policijske službenike, udarivši jednog u glavu, a zatim drugog policijskog službenika, čime je počinjeno krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Policijski službenici su u Gradišci, pretresom stana osobe inicijala M.S., pronašli i oduzeli 164,82 gr marihuane i 19,96 gr spida. M.S. je lišen slobode.

U Višegradu, oko 01.45 sati, prilikom intervencije policijskih službenika zbog narušavanja javnog reda i mira, osoba inicijala N.Š. šakom udarila policijskog službenika u predjelu glave.

Napadač je savladan upotrebom fizičke snage te uhapšen.