Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu za krivično djelo krijumčarenja

tuzilastvo bih

Tužilac Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Mitra Stevića, rođenog 1981. godine u Gornjem Lukavcu – Gradačac, državljanina BiH koji se tereti za krijumčarenje tekstilne robe, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iz Tužilaštva BiH navode da se optuženi “tereti da je 14. decembra prošle godine, na lokalitetu Ušće – Baščina, granični pojas općine Bijeljina, iz Republike Srbije na teritoriju Bosne i Hercegovine prokrijumčario tekstilnu robu, odjevne predmete raznih svjetskih marki i parfeme poznatih brendova veće vrijednosti”.

Prema navodima optužnice, optuženi je izvršio krijumčarenje navedene robe u dogovoru sa osobom iz Srbije, tako što je pomenuta osoba dovezla čamcem navedenu robu preko rijeke Save sa područja Srbije, gdje je optuženi pretovario i preuzeo robu, nakon čega je vozilom krenuo dalje prema unutrašnjosti BiH.

Optuženog su potom na lokalnom putu zaustavili i kontrolisali policijski službenici Granične policije BiH, a navedena roba mu je oduzeta nakon pretresa unutrašnjosti vozila. Naknadnom procjenom koju je izvršila Uprava za indirektno oporezivanje BiH, utvrđeno je da se radi o robi ukupne vrijednosti 13.940,40 KM.

Optuženi Stević se tereti da je počinio krivično djelo krijumčarenje iz člana 214. stava 1. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine. Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.