Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tužilaštvo ispituje smrt porodilje u Gradiški

bolnica-gradiska33

Jovana Šinik (33) iz Gornjih Podgradaca, kod Gradiške, preminula je prilikom poroda u četvrtak u gradiškoj Opštoj bolnici, dok se njeno novorođenče nalazi u teškom stanju.

Prema nezvaničnim informacijama, nesrećnoj ženi ovo je bilo peto dijete. Inače, beba koju je rodila hitno je prevezena u Univerzitetski klinički centar (UKC) RS u Banjaluci, u pratnji anesteziologa i pedijatra, pišu Nezavisne novine.

Dragan Janjić, načelnik Ginekološko-akušerskog odjeljenja Opšte bolnice Gradiška, rekao je da je pacijentkinja Jovana Šinik primljena na Ginekološko odjeljenje u utorak, 25. oktobra, u 10 časova, u 42. nedjelji i dva dana, gdje su obavljeni ultrazvučni, ginekološki i CTG pregledi.

“Porođaj je obavljen u četvrtak, 27. oktobra, u 14.35. O svim ostalim postupcima i mjerama koji su preduzeti na Ginekološkom odjeljenju i jedinici intenzivnog liječenja i operacionoj sali, s obzirom na to da je predmet proslijeđen javnom tužilaštvu, ne mogu vam ovog momenta dati dodatne informacije”, rekao je Janjić.

Prema riječima Stojislava Konjevića, načelnika Klinike za dječje bolesti Univerzitetskog kliničkog centra RS, u Odjeljenje intenzivne njege i terapije ove Klinike primljeno je novorođenče iz Opšte bolnice Gradiška.

“Dijete je teškog kliničkog stanja. Preduzete su sve potrebne mjere za stabilizaciju djetetovog stanja, a sve dalje prognoze su krajnje neizvjesne”, rekli su iz UKC RS.